Edelény hírei

2019.02.26. 17:28

Még százmillió kéne Szendrőn

Szendrő – Bár a Belügyminisztérium 300 millió forintos állami támogatásról döntött annak érdekében, hogy új sportcsarnok épülhessen Szendrőn, egyelőre koránt sincs meg a mintegy 450 millió forintos beruházás teljes forrása, tudtuk meg Tomorszki István polgármestertől.

Szendrő – Bár a Belügyminisztérium 300 millió forintos állami támogatásról döntött annak érdekében, hogy új sportcsarnok épülhessen Szendrőn, egyelőre koránt sincs meg a mintegy 450 millió forintos beruházás teljes forrása, tudtuk meg Tomorszki István polgármestertől.

Egy szerencsétlen tűz után szinte teljesen leégett a tornacsarnok és az uszoda Szendrőben tavaly áprilisban – számoltunk be róla lapunkban. A statikai felmérések után kiderült, hogy a megmaradt tartószerkezet sem biztonságos, teljesen el kell bontani a romokat, és csak új épület lehet a megoldás. Az önkormányzat a vis maior alapból kért segítséget, ám mivel túl nagy volt a támogatási összeg, így abból nem részesülhettek. Onnan azonban tovább került a Belügyminisztériumhoz a kérelmük, ami itt már befogadásra talált: a Magyar Közlönyben a közelmúltban jelent meg, hogy 300 millió forintot kap Szendrő a Magyar Államtól. A dologgal azonban van egy kis bibi, és nem is elég a pénz.

A tervezett csarnokban egy szabvány méretű kézilabda pálya kaphat helyet.” Tomorszki István

– A közlönyben úgy jelent meg, hogy a sportcsarnok felújítására kapjuk a pénzt, azonban szó sincs felújításról, hiszen újat kell építenünk. Így egyeztettem a Belügyminisztériummal, és a napokban újra kiírják a támogatást, de most már építés támogatásaként – magyarázza Tomorszki István polgármester.

Azonban ha rendeződik az elírás, még mindig nem lesznek egyenesben Szendrőn, ugyanis a forrás nem elég annak ellenére sem, hogy az uszodáról már lemondtak.

– Mivel a közelmúltban Edelényben megnyílt a tan­uszoda, így az úszáshoz a háttér már rendezett. Ezért egy olyan 1440 négyzetméteres sportcsarnokot tervezünk, amelyben egy szabvány méretű kézilabda pálya kaphat helyet. Ilyen nincs a környéken, tehát szükség van rá. Ez a tervek alapján 450 millió forintba kerülne – magyarázza a polgármester.

Az iskolát fenntartó tankerületnek volt biztosítása a csarnokra, a biztosító végül 77 millió forintot fizetett, így 377 millió állhat rendelkezésre, ha megérkezik az állami támogatás. A hiányzó – egyéb költségekkel együtt – majd százmillió forint előteremtésére még keresi a forrásokat az önkormányzat.

ÉM-HI


[related-post post_id="4086205"]

[related-post post_id="3840026"]

[related-post post_id="3830493"]

[related-post post_id="3822938"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!