Eddig 850 ezer kopogtatócédulát gyûjtött a Fidesz-KDNP

850 ezer ajánlószelvényt gyûjtöttek össze a Fidesz és a KDNP aktivistái a két párt országgyûlési képviselõ-jelöltjeinek február 8-tól 16-ig – jelentette be szerdai tájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója.

Az ellenzéki politikus megerõsítette, hogy pártja a március 19-i határidõig kétmillió kopogtatócédula összegyûjtését tervezi. Kérdésre válaszolva Nyitrai elmondta, hogy még egyetlen kopogtatócédulát sem adtak le a választási irodának, de nem egyben, hanem folyamatosan tervezik a cédulák leadását.

A fideszes képviselõ elmondta azt is, hogy szinte minden választókerületben találkoznak a választók “álfideszes” aktivistákkal, akik állításuk szerint a Fidesz számára gyûjtik a cédulákat. Nyitrai kiemelte: éppen ezért saját aktivistáikat pecsétes, aláírásos megbízólevéllel látták el és arra kérik a választókat, hogy csak ilyennel rendelkezõ aktivistáknak adják át a szelvényüket. A politikus arra is emlékeztetett, hogy az “álfideszesek” tettéért három év szabadságvesztés is járhat.