Eddig 8000 kátyúból 1351-et javítottak ki Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - Eddig 8000 kátyúból 1351-et javítottak ki Miskolcon
Illusztráció - Eddig 8000 kátyúból 1351-et javítottak ki Miskolcon
Miskolc – A nagy volumenű kátyúzási munkálatok várhatóan július végéig befejeződnek a borsodi megyeszékhelyen.

– Április közepén kezdődött a tavaszi kátyúzás, várhatóan a nagy volumenű munkálatok július végéig befejeződnek, de ez, mint mindig, most is időjárás függvénye – fogalmazott érdeklődésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. Kommunikációs- és PR vezetője. – Folyamatosan, heti turnusokban 4-5 munkacsoport dolgozik az úthibák elhárításán Miskolcon. Megtudtuk azt is, hogy az április végére megtörtént felmérés szerint idén legkevesebb 8000 úthibát kell kijavítania az illetékeseknek. Ebbe benne vannak a kátyúk és kisebb repedések is, de nincs benne annak a lehetősége, hogy újabbak is keletkeznek. Ez egyébként több mint 200 utcában jelent munkavégzést.

Jelenleg is

– Jelenleg is folytatják a múlt héten megkezdett munkákat az Avason, a Vasgyárban és e héten további helyszíneken is végeznek aszfaltozási munkálatokat. Ezen esetekben is az esős időjárás lehet a munkavégzés hátráltatója. – tette hozzá Pásztor Imre.

Mint arról már beszámoltunk, a hétvégi rendezvények miatt a Tudomány és Technika Háza mögötti parkolót és az oda vezető utcát is szeretné felújíttatni az önkormányzat. A múlt heti adatok szerint ugyanakkor a 8000 kátyúból 1351 db kátyút javítottak ki, ez 175 m3 aszfaltot és 2326 m2 területet jelent.

Kérdésre válaszolva a Miskolc Holding Zrt. Kommunikációs- és PR vezetője elmondta, hogy felmérések alapján, de az alábbi sorrend betartásával javítja a Miskolc Városgazda Nonprofit Kft. a városi kezelésben lévő utak burkolati hibáit: elsőként a tömegközlekedési útvonalakon, az elsőrendű gyűjtő utakon, majd a másodrendű gyűjtő utakon, a turisztikailag frekventált területeken, a társasházi környezetekben felmért és észlelt hibákat javítják. Ez utóbbi esetben az egyazon körzetben lévő úgynevezett lakó utcák kerülnek javításra.

ÉM-JLI