Eddig 16-an kaptak ételmérgezést a Hungaroringen

Vasárnap reggelig 11 felnőttet és egy gyermeket szállítottak ételmérgezéssel a budapesti László Kórházba, de azóta újabb 5 betegnél észlelték a tüneteket – mondta a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc országos tisztifőorvos, aki nem zárta ki, hogy tovább nő a betegek száma.

A Hungaroringen fogyasztott ételtől megfertőződött betegek közül a gyermeket már hazaengedték, a 16 felnőttet, akik közül csak egy magyar van, még kórházban ápolják.

Szinte biztos, hogy mindannyian szombaton fertőzödtek meg, mivel az 5 új, vasárnap kórházba szállított külföldit nem a Hungaroringről, hanem a szállodájukból vitték el – mondta Falus Ferenc. Feltehetően valamennyien ugyanazon a helyen ugyanattól az ételtől betegedtek meg. A tünetek szokásosak: hasmenés, hányás, és a betegek némelyikénél lázat is tapasztaltak – tette hozzá.

A fertőzés valószínűleg bakteriális eredetű, de hogy pontosan mi okozta a mérgezést, csak a közép-magyarországi Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálat vizsgálatának lezára után, körülbelül 2-3 nap múlva tudják megmondani.Sporthírek