Ecuadori földrengés – Magyar orvos: valószínűleg már nem találnak túlélőket a romok alatt

Akt.:
Budapest – Már nincs, vagy alig van remény arra, hogy túlélőket találjanak a földrengés miatt összeomlott épületek alatt Ecuadorban – mondta Béres Tamás, a miskolci Spider Mentőcsoport orvos tagja vasárnap az M1 aktuális csatorna híradójában.

Béres Tamás a nyugat-ecuadori Mantából bejelentkezve elmondta: a katasztrófa utáni első 48 órában találtak túlélőket, de azóta inkább holttesteket emelnek ki.

A helyieknek ez is nagyon fontos – tette hozzá -, hiszen így eltemethetik a halottaikat és megkezdődhet a romok eltakarítása.

A földrengésben a kisebb épületek teljesen megsemmisültek, de a katasztrófa nem kímélte a legújabb, sokemeletes házakat vagy a felhőkarcolókat sem. “A földrengés az epicentrumától 300 kilométerre is porig rombolta a lakóházakat” – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy hamarosan befejeződik a mentőcsoport munkája Mantában, és áthelyezik őket a fővárosba, Quitóba.

A dél-amerikai országot múlt szombaton rázta meg a Richter-skála szerint 7,8 erősségű földrengés. Azóta több száz utórengést észleltek. Rafael Correa államfő 3 milliárd dollárt meghaladó anyagi kárról beszélt.

A kormány e szombati tájékoztatása szerint a halottak száma 654-re nőtt, további 58 embert eltűntként tartanak nyilván. A hivatalos adatok szerint 113 embert sikerült élve kimenteni a romok alól. Mintegy 25 ezren átmeneti szállásokon vannak.

– MTI –


Nagy becsben tartják a magyar mentőkutyákat Ecuadorban

Miskolc – A sok külföldi mentőcsoport közül is kiemelkedik a magyar.

Ecuadori földrengés – Már több összeomlott épületet vizsgált át a Spider mentőcsoport

Miskolc – A miskolci Spider Mentőcsoport már több összeomlott tengerparti hotelt vizsgált át túlélők után kutatva a földrengés sújtotta Ecuadorban – közölte a magyar speciális mentőcsapat pénteken az MTI-vel.

Túlélők

Hát elrepültek. Menteni egy távoli országba. Mentek, mert szükség van a tudásukra, a tapasztalatukra, a segítségükre. Mentek, mert kérték őket, s mert jól tudják, hogy a romok alatt rekedtek többségének ők jelenthetik a halvány reményt a túlélésre. Uri Mariann jegyzete.
hirdetés


hirdet�s