Ecuadorban zárta a szezont Lehmann Bence

Lehmann Bence remekül helytállt Dél-Amerikában
Lehmann Bence remekül helytállt Dél-Amerikában - © Fotó: Nagy Alpár
Tiszaújváros – Pihenője után november végén kezdi a felkészülést a 2018-as szezonra.

Az ecuadori Salinas városában napokban rendezett sprinttávú elit világkupafutamon elért huszadik helyével fejezte be idei versenyszezonját Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub válogatott triatlonosa.

Egy kutya miatt

A 750 méter úszás végén – jó szokásához híven – ezúttal is az első tíz között, nyolcadikként rangsorolták a tiszaújvárosi triatlonost. A 20 km-es kerékpározás közben, óránkénti 44,1 km/órás átlagot tekerve egy 45 tagú csoport verődött össze, ők együtt kezdték meg a depózást.

A váltás előtt pár száz méterrel Bencét és az oroszok kiválóságát, Eb- és világkupa-dobogósát, Dmitry Polyanskiy-t egy kutya hirtelen fékezésre, szinte megállásra késztette, melynek következtében mindketten lelassultak, és a sor végéről kezdhették a befejező számot, az 5 km-es futást. Ennek során a mexikóiak többszörös világkupafutam-­győztese, Crisanto Grajales ellenállhatatlannak bizonyult és nyert. A bronzérmet a junior világbajnok, U23-as vb-ezüstérmes brazil Manoel Messias harcolta ki.

Lehmann Bence a szezon végére ígéretesen összeállt formájának köszönhetően – az olimpikon Tóth Tamás mögött – második magyarként, a 35. helyről a 20. helyre küzdötte fel magát. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a top 20 helyezett mindössze 1 percen belül érkezett meg a célba. Lehmann Bence a következő három hetet pihenéssel tölti, majd november végén indulhat a felkészülés a 2018-as szezonra.

– ÉM-SZIS –


Triatlon: a tények

A végeredmény: 1. Crisanto Grajales (mexikói) 52:08, 2. Felix Duchampt (francia) 52:14, 3. Manoel Messias (brazil) 52:24, … 14. Tóth Tamás (Budaörsi TKE) 52:57, … 20. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:08