Eboltás után jár az átmeneti segély – RTL Híradó

Január elsejétõl csak azoknak ad átmeneti segélyt a jászárokszállási önkormányzat, akiknek rend van az udvarán és beoltatták az összes kutyájukat – számolt be az RTL Híradó szombaton este. A polgármester szerint nem büntetni akarnak, hanem együttmûködésre kérni az embereket. Az érintettek többsége viszont inkább elaltatja kutyáját, mert nem tud fizetni az oltásért.

A jászárokszállási önkormányzat január elsejétõl csak azoknak a családoknak ad átmeneti segélyt, akiknek nincs oltatlan kutyájuk. Van olyan család, ahol emiatt csak egy kutyát tudtak megtartani, a többit elajándékozták vagy elaltatták. Olyanok is akadnak, akik megpróbálják kijátszani a rendeletet: amíg tart az ellenõrzés, máshova viszik a kutyákat.

Gergely Zoltán, a település polgármestere az RTL Híradónak azt mondta: csak az átmeneti segélyeknél tehetik meg, hogy feltételeket szabnak. A többinél törvény írja elõ, hogy ki kell fizetni, akinek jár.

Jászárokszálláson tavaly 171-en kértek átmeneti segélyt, tüzelõre, ruhára vagy a számlákra. 15 ezer forint jutott fejenként egész évre. A polgármester azt mondja, nem büntetni akarják a rendetlen családokat, hanem együttmûködésre késztetni.Sporthírek