Ebeket fenyeget a csőd

Debrecen – Működésük három esztendeje alatt nem kaptak sem állami, sem önkormányzati pénzt.

Két lehetőségünk van: kinyitjuk a nagykaput és szélnek eresztjük a kutyákat, vagy hitelt veszünk föl. Utóbbival csak az a baj, hogy már a tagok ingatlanjait is megterheltük – dőlt a panasz Balázsné Hudák Évából, az Együtt az Állatokért Állatvédelmi Egyesület egyik alapítójától.
Az állatvédő elmondta, hogy közel egymilliós adósságot görgetnek maguk előtt. A tagok önkéntesen dolgoznak, munkájukat ingyen végzik, mindenki saját költségére használ telefont, autót.
Minden kutya három védőoltást kap, féregtelenítik őket, bolha és kullancs ellen is kapnak kezelést; a beteg, sérült ebeket gyógyíttatják, nem pedig elaltatják.
Sokba kerül az ivartalanítás is, de ha ezt nem teszik meg, óriási lenne a szaporulat. – Elvisznek két kutyát, behoznak négyet. Az ország második legnagyobb városában nincs erre pénz, nincs igény? Nincs egy kutyamenhely a városban… – folytatta Balázsné Hudák Éva.
Az egyesület működésének három éve alatt egyébként sem a város, sem a megye költségvetéséből egy fillért sem kaptak, ahogyan a központi kasszából sem. Pályáznak, s immár az egy százalékokra is jogosultak, de abból is csak ősszel látnak leghamarabb forintokat. Bálokat rendeznek – legközelebb például április 13-án, a debreceni Postás üdülőben – azok bevételeit is az állatokra fordítják. A legtöbb adósságuk a gyógyszerekből jött össze: a Pharmacent nevű patika fennállása óta támogatja türelmével az egyesületet.

PG

Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület mely 2004 januárja óta menti az elárvult, eldobott, balesetet szenvedett állatokat, a gondozásba vett állatok javára és az állatmenhely fejlesztése céljára jótékonysági estet rendez április 13-án, pénteken 18 órától a Postás üdülőben (Debrecen, Nagyerdei krt. 66.). Érdeklődni: Balázsné Hudák Éva 30/371-4146, illetve G. Kiss Orsolya 20/228-3688.