Ebek főszerepben az idei lecsófesztiválon

Ebek főszerepben az idei lecsófesztiválon
Ebek főszerepben az idei lecsófesztiválon
Miskolc – Augusztus 8-án ismét megrendezik a Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivált.

A civilek által szervezett Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztiválnak a Majális-park ad otthont augusztus 8-án. A jól bevált programok mellett az idén amatőr kutyaszépségver­senyre is sor kerül. Igazi csemegének szánják a szervezők a Trabant – Wartburg kiállítást. Az örömteli hangulatról ismét utcai zenészek gondoskodnak, akik egész nap járják a helyszínt.

A Zöld Kapcsolat Egyesület standján játékos formában ismerkedhetünk meg a környezettudatos életmóddal. Újdonságnak számít a kóstolójegy, amihez az evőeszközöket a rendezők biztosítják.

Vakvezető kutyákkal

A fesztivál egyik különlegessége a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola interaktív érzékenyítő programja, melynek során mindenki kipróbálhatja, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni, emellett megismerkedhet a Braille-írás rejtelmeivel és a látássérült emberek számára kifejlesztett játékokkal. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai verseny díjait az Észak Magyarország mint fő médiatámogató, a Szuperinfó, a BOKIK és a Miskolci Polgármesteri Hivatal adják.

Szakértő zsűri

A szakmai zsűrit az Országos Gasztronómiai Szövetség biztosítja. A nevező csapatok között értékes nyereményeket is kisorsolnak, többek között 5 darab bográcsot az Észak jóvoltából, de 10 tálca Borsodi is gazdára talál. Nevezés a főző- és sütőversenyre: Orosz Éva, o.oroszeva@gmail.com, tel.: 06 20-288-7078. További információ: www.miskolcilecsofesztival.hu.

ÉM


Információ

Az MVK nosztalgia-autóbusza 9 órától 16 óráig a Majális-park buszvégállomás és a rendezvény helyszíne között helyi járatként, ingyenesen közlekedik.
hirdetés


hirdet�s