Nagyvilág

2010.02.24. 18:44

Kiengedték a kórházból a volt amerikai alelnököt

<p>Helyi idő szerint szerda reggel kiengedték a kórházból Dick Cheney volt amerikai alelnököt, akit ötödik szívinfarktusa után szállítottak az egészségügyi intézménybe - közölte a politikus irodája.</p>

A közlemény szerint Cheney "jól érzi magát", és hamarosan visszatér a megszokott munkarendjéhez. A 69 éves republikánus politikust hétfőn vitték a George Washington Egyetemi Kórházba, miután mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A laboratóriumi vizsgálatok ezután kimutatták, hogy az egykori alelnök enyhe infarktuson esett át.


1978 óta ez volt az ötödik szívinfarktusa a politikusnak, akinek egyébként is számos egészségügyi problémája került nyilvánosságra az elmúlt időszakban: 2001-ben szívritmus-szabályozót kapott és átesett egy bypass-műtéten is. Rossz egészsége ellenére Dick Cheney - George W. Bush mellett dolgozva - volt az egyik legbefolyásosabb alelnök az Egyesült Államok történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!