EB 2008: Hihetetlen küzdelem a jegyekért

Ausztria-Svájc – Óriási az érdeklődés a 2008-as osztrák-svájci, közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései iránt.

Az internetes jegyigénylés március 31-én zárult le, mivel harmincszoros a kereslet, április közepén sorsolással dől el, ki juthat belépőhöz – adta hírül hétfőn a kontinensviadal szervezőbizottsága.

31 Eb-találkozó 346 ezer belépője keresi gazdáját az internetezők között, a határidő lejártáig 142 országból összesen 10,36 millióan regisztráltak.

A svájciak voltak a legaktívabbak, a társrendező ország drukkereihez tartozik a foglalások 29 százaléka. A svájciaktól alig maradtak el a német (27), valamint az osztrák szurkolók (21).

Wofgang Eichler a szervezőbizottság szóvivője arról is beszámolt, hogy a sorsolás előtt leinformálják a jelentkezőket, ezzel a lépés is azt szolgálja, hogy a futball-huligánokat távol tartsák az eseménytől.

Az internetes foglalók közül, akinek az április közepén tartandó sorsoláson nem kedvez a szerencse, az várhatóan csak akkor juthat jegyhez, ha kedvencei kijutnak az Eb-re. A jövő év elején, miután véglegessé vált a torna mezőnye, a szervezők 399 ezer jegyet juttatnak el a kvalifikációt nyert országok szövetségeihez, ahol a drukkereknek lehetőségük nyílik a jegyek megvásárlására.

A 2008-as torna iránti érdeklődés tizennyolcszor nagyobb, mint a legutóbbi, portugáliai kontinensviadal előtt, sőt a tavaly nyári, németországivilágbajnokságot is megközelíti.

A fennmaradó egy millió jegyet a szervezők a meghívott vendégek és a támogatók között osztják szét. Az Eb június 7-én Bázelben rajtol, június 29-én pedig a bécsi fináléval ér véget.