„E-segítség” az igazán hatékony gyógyításban

Készül az e-személyi a mobil kormányablakban
Készül az e-személyi a mobil kormányablakban - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A kormányhivatal segített, hogy gyorsan meglegyen az „e-személyi”.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) révén hatékonyabbá válik a gyógyító munka a hazai egészségügyi intézményekben. Az EESZT ugyanis egy modern informatikai környezet, amely összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással, és lehetőséget biztosít a betegekkel kapcsolatos – a gyógyítást segítő – információk átadására egymásnak.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Az EESZT szolgáltatásaihoz való csatlakozáshoz a hónap végéig valamennyi betegellátásban dolgozónak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie, ugyanis csak annak segítségével lehet az adatvédelemnek megfelelve belépni az információs rendszerbe. Hogy a megyei központi kórház valamennyi dolgozója idejében szert tegyen az e-személyi igazolványára, csütörtökön egy mobil kormányablak parkolt a a Csillagpont Kórház mellett, és egész nap fogadta az ügyfeleket.

Két nagy állami informatikai rendszer találkozott hatékonyan.” Demeter Ervin

Mobil kormányablak

Demeter Ervin „két nagy állami informatikai rendszer hatékony találkozásának” nevezte a helyzetet és egyben bemutatta az ország eddig egyetlen mobil kormányablakát, amelyből – mint mondta – hamarosan lesz egy sajátja is Borsod-Abaúj-Zemplén megyének.

ÉM-SZB