E-mailben fenyegette meg a bírót – 1 év fogházbüntetésre ítélték

E-mailben fenyegette meg a bírót - illusztráció
E-mailben fenyegette meg a bírót - illusztráció
Sátoraljaújhely, Miskolc – Zaklatás vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki e-mailben fenyegette meg a Miskolci Törvényszék egyik büntetőbíráját.

A férfivel szemben folyamatban volt büntetőeljárásban az elsőfokú bíróság 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt Miskolci Törvényszék a szabadságvesztés büntetését pénzbüntetésre enyhítette, ennek megfizetésére 24 havi részletfizetést is engedélyezett.

Üzent a bírónak

Ezek után a vádlott saját e-mail címéről egy üzenetet küldött a bíróságra, utalva a vele szemben folyamatban volt büntetőügyre. Ebben az üzenetben azzal fenyegette a bírót, hogy ha az édesanyjával valami történik, meghal az éhezéstől, akkor a bíró életére tör.

Sok a hasonló eset

A bíróság a büntetés kiszabásánál súlyosító körülményként vette azt figyelembe, hogy a férfi büntetett előéletű és külön értékelte az ilyen jellegű cselekmények utóbbi időben tapasztalható szaporodását. A kiszabott büntetés mellett a 354 ezer forintos bűnügyi költséget is a vádlottnak kell viselnie. Az ítélet ellen a vádlott elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

ÉM-SZB