E-mail szolgáltatást indít a Facebook

Saját e-mail szolgáltatást indít a Facebook – jelentette be a népszerű közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg hétfőn, San Franciscóban sajtótájékoztatóján.

Ez azt jelenti, hogy ezentúl minden felhasználónak lehet facebook.com-os e-mail címe, de a chatelést, az sms-ezést is ötvözi a Facebook új szolgáltatása, amelyre nemcsak a közösségi oldal felületéről, hanem kívülről is be lehet majd jelentkezni.

A Facebook-nak már több mint 500 millió felhasználója van világszerte, így ha csak egy kis részük is átállítja majd levelezési címét facebook.com-ra, akkor a közösségi oldal nagyon gyorsan a legnagyobb levelezőrendszerré válhat. Zuckerberg azonban hozzátette: nem lesz senki számára sem kötelező, hogy ezentúl átalakítsa e-mail-címét facebook.com végűre.

A közösségi oldal nem titkolt célja, hogy felvegye a versenyt egyik legnagyobb riválisával, a Gmail-lel, habár Zuckerberg szerint új szolgáltatásuk nem “Gmail-gyilkos”. A Facebook-nak egyébként a mostani a legnagyobb fejlesztése. Az új levelezőrendszert folyamatosan vezetik be a Facebook-on a következő hónapokban: a felhasználók egy automatikus meghívást kapnak és szabadon dönthetnek arról, hogy csatlakoznak-e hozzá.

– Független Hírügynökség –