Dzsudzsák bízik a továbbjutásban

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs
Boras – Dzsudzsák Balázs szerint szerdán este sokkal jobban játszik majd a DVSC, mint tette azt a Bajnokok Ligája selejtezőjének első, debreceni mérkőzésén a svéd bajnok Elfsborg ellen, és továbbjut a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének következő körébe.

Mennyi esélyt lát a továbbjutásra?
Dzsudzsák Balázs: A debreceni találkozón szerintem a csapat csak a 40 százalékát nyújtotta annak, amit valójában tud, tehát éppen ezért ítélem jónak az esélyeinket. Meggyőződésem, hogy még egyszer nem játszhatunk annyira gyengén, mint hazai pályán. Megmondom: valami azt súgja belülről, hogy 2-1-es győzelmet aratunk.

Debrecenben sehogyan sem találták a fogást a svédeken. Mit kellene tenni szerdán este Borasban, hogy másképp legyen?
Dzsudzsák Balázs: Valóban nem találtunk rajtuk fogást, aminek egyszerű volt az oka: rendkívül fegyelmezetten védekeztek az Elfsborg játékosai. Nincs mit szépíteni: nekem sem ment a játék, mint ahogyan egyik csapattársamnak sem, de okultunk abból a mérkőzésből.

Milyen tanulságokat vontak le a debreceni meccsből?
Dzsudzsák Balázs: Például azt, hogy okosabban kéne játszani. Sokszor próbálkoztam lövéssel, de mindig blokkoltak, ez azt jelenti, hogy alaposan felkészültek az átlövéseink semlegesítésére. Talán többet kellett volna passzolni. Most nyitottabb szemmel kell játszanunk.

Út közben Sándor Tamással és Dombi Tiborral azon viccelt, hogy ha kiesnek, Józsára igazol.
Dzsudzsák Balázs: Ez persze valóban vicc volt, de jelzi, hogy mennyire bízom a továbbjutásban.

Mi újság a kérőkkel?
Dzsudzsák Balázs: Nagyon megtisztelő, hogy olyan sztárklubok érdeklődnek irántam, mint az Ajax és az Anderlecht. Amikor elkezdtem futballozni, ezekről a klubokról még az álmaimban sem kalandoztam. Ez a kérdés azonban most nem foglalkoztat, csak a szerdai meccs. Most nincs annál fontosabb. Ez nagy mértékben befolyásolja a jövőmet.

Ezt hogy érti?
Dzsudzsák Balázs: Ha kiesünk, biztosan távozom. Ha továbbjutunk, és egész ősszel érdekeltek leszünk a nemzetközi porondon, akkor pedig biztosan maradok. Minden vágyam, hogy maradjak!

Egyébként Ajax vagy Anderlecht?
Dzsudzsák Balázs: Ez nem kérdés: Ajax!

BeATovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából