Dzsihad az Interneten

Internetes dzsihadot, azaz szent iszlám háborút folytat az Irakban állomásozó amerikai katonák ellen egy csoport, amely kapcsolatban áll az al-Kaida terrorista szervezettel.

A “Médiadzsihád-brigád” tagjai az ellenség terrorizálása céljából rémisztő képeket tesznek fel az internetre, és e-mailekkel próbálják meggyengíteni az ellenség harci morálját. Az iszlamista harcosok több nyelven csatlakoznak az internetes vitafórumokhoz, rémisztő e-maileket küldözgetnek az ellenséges katonáknak és családtagjaiknak.

Saját bevallásuk szerint 1600 internetes fórumot és elektronikus címet támadtak meg, és 60 ezer embernek küldtek elektronikus levelet. A katonák hozzátartozóinak fényképekkel illusztrált e-mailekben számolnak be arról, hogy mit tesznek az amerikai harcosok Irakban. A weboldalakra feltett információhoz gyakran videofelvételeket is mellékelnek az Irakban folyó amerikai katonai tevékenységről.

Más anyagok meg amerikai katonák megégett, megcsonkított holttestét mutatják be. Az ilyen internetes videókat gyakran adja tovább az Al-Dzsazira arab műholdas tévé, bár megemlíti, hogy az anyagok hitelessége nem ellenőrizhető.

Az Egyesült Államok gyakran bírálja az arab televíziókat, első sorban az Al-Dzsazirát, hogy eszközül szolgálnak a szélsőséges iszlamista propaganda számára.