DVTK: Youssef Sekour nem az, akire várnak

Benczés Miklóst meggyőzte Youssef Sekour teljesítménye a Rimaszombat elleni edzőmeccsen
Benczés Miklóst meggyőzte Youssef Sekour teljesítménye a Rimaszombat elleni edzőmeccsen - © Fotó: Osztie Tibor
Magyar válogatott játékosoknál tapogatózott a Diósgyőri VTK vezetése.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetőjét, Dudás Hunort arról kérdeztük, hogy a csapathoz csütörtökön próbajátékra érkezett francia-marokkói kettős állampolgárságú Youssef Sekour az a labdarúgó-e, akire hetek óta várnak.

– Nem ő az a játékos, akinek a válaszára várunk, neki nem kellene próbajátékon részt vennie – válaszolta az Észak-Magyarországnak Dudás Hunor, aki lapunk azon felvetésére, hogy van-e felnőtt válogatottsága a várt neves játékosnak, így felelt: -– Erre a kérdésre nem szeretnék válaszolni, ha igent mond, akkor úgyis kiderül róla minden, ha pedig nem, akkor ennek nincs nagy jelentősége.

Válogatottakról

Arra a megjegyzésünkre, hogy azért valamennyi mégis csak van, hiszen ha nem is hivatalosan, de azért kiderült, hogy a DVTK szívesen látna a soraiban magyar válogatott játékost, ugyanis míg az ősszel Lipták Zoltánnal, most a téli szünetben Koman Vladimirrel és Elek Ákossal is kapcsolatba léptek.

– Megkerestük őket, érdeklődtünk a terveikről, de tárgyalásig nem jutottunk el velük, másképpen képzelik, képzelték pályafutásuk folytatását – mondta Dudás Hunor, majd hozzátette: – Nem konkrétan róluk mondom, de hagy említsem meg: többször találkoztunk az ehhez hasonló megkereséseink során olyan magyar játékossal, aki úgy fogalmazta meg célját, hogy külföldön szeretne játszani. Hogy személyünkben egy olyan magyar klub látná szívesen őket, ahol rendezettek az anyagiak, ahol van szakmai fejlődés, megvan az előrelépés lehetősége ez nem kerül be a serpenyőjükbe a mérlegeléskor. A külföld, mint vonzó varázsszó, mint a lehetőségek netovábbja hangzik el, pedig egyáltalán nem biztos, hogy a számára éppen vonzó külföldi bajnokságban játéklehetőséghez jut-e majd a csapatában, ahogy az sem, hogy megkapja-e a szerződéskötéskor kialkudott járandóságát. Szóval ilyen is van, ezzel a nehézséggel is küzdünk, amikor a csapat megerősítésén dolgozunk.

– Észak-Magyarország –


Diósgyőri VTK: Újabb siker

Mezőkövesd – A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK együttese szombaton délben az NB II Keleti csoportjában szereplő Mezőkövesd-Zsóry SE vendége volt előkészületi mérkőzésen.

Francia-marokkói próbajátékos Diósgyőrben

A csütörtök délelőtti edzésen egy francia-marokkói középpályás, Youssef Sekour csatlakozott a DVTK játékosaihoz. A 23 éves játékos próbajátékra érkezett Diósgyőrbe.

Labdarúgó NB I: Változhat a tavaszi menetrend

A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára felkérte a Versenybizottság elnökét, hogy vizsgálja felül az OTP Bank Liga tavaszi szezonjára vonatkozó – a televíziós partnerek bevonásával – korábban készített időbeosztását.

Zöld út Menougongnak

Miskolc – Az Észak-Magyarország elsőként számolt be arról, hogy George Menougong pályafutásának folytatása kérdéses szívproblémák miatt.

Füstmentes DVTK stadion?

Miskolc – Egy nyílt levelet hoztak be szerkesztőségünkbe DVTK-szurkolók, akik dohányfüst mentes lelátót szeretnének.