„Le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez”

Akt.:
„Le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez”
„Le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez”
Mezőkövesd, Miskolc – „Nehéz mérkőzés volt – ez sablon, de most tényleg nehéz volt. Amelyik csapat emberhátrányban tud győzni, annál a hozzáállást biztosan nem érheti kritika” – kezdte a nyilatkozatát Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Vasas elleni 2-1-es hazai győzelemmel zárult mezőkövesdi találkozó után.

Bódog Tamás (Diósgyőri VTK): – Nehéz mérkőzés volt – ez sablon, de most tényleg nehéz volt. Amelyik csapat emberhátrányban tud győzni, annál a hozzáállást biztosan nem érheti kritika. Az első félidőben rá tudtuk erőltetni a játékunkat a Vasasra, ült, amit elterveztünk. Nekik mentünk, a gól mellett több helyzetet is kialakítottunk, ha bármelyiket gólra váltjuk, akkor egyszerűbb lett volna. A Vasas jó csapat, mindent megtettek, hogy megfordítsák az eredményt. Jöttek, támadtak, kiegyenlítettek. Ezt követően le a kalappal a csapat előtt, mert tíz emberrel is szenzációsan küzdöttek, és olyan mérkőzést tudtunk megnyerni, ami a végén már nem teljesen nekünk állt, ekkor a Vasas már igencsak ránk erőltette az akaratát. Rezgett a léc, de erős a csapat karaktere. Nem adtuk fel a támadási lehetőségeket, emberhátrányban is érkeztünk az ellenfél kapuja elé, és végül Makrai Gábor gyönyörű egyéni akcióból szenzációs gólt rúgott. Ez emberhátrányban parádés teljesítmény, a szív diadala volt, hogy a saját magunk javára tudtuk eldönteni a mérkőzést. Ha döntetlenre végzünk, akkor is azt mondanám, hogy le a kalappal a csapat előtt, mert akkor is megtettek volna mindent az egy pontért. Értékes három lett belőle, reméljük, folytatódik! Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen is ilyen sok szurkoló jön ki a mérkőzésre, és nem csak ezt a stadiont töltjük meg, hanem a debrecenit is – mondjuk az már keményebb. Ma is szükségük volt rájuk, fontos volt a támogatásuk, le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez. Ez az ő diadaluk is volt.

Bódog Tamás nyilatkozata vágatlanul:

Michael Oenning (Vasas FC): – Nagyjából az történt ezen a mérkőzésen, mint amire számítottam, a rendkívül intenzív találkozón mindkét csapat fogcsikorgatva harcolt minden méterért. Az első félidőben igen hamar elkerülhető gólt kaptunk, ami után nagy erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy visszatérjünk a meccsbe, ez az egyenlítő góllal sikerült. Minden lehetőségünk megvolt a második találatra is, de a DVTK szerezte meg a győzelmet egy újabb elkerülhető góllal. A Diósgyőr megérdemelten nyert, gratulálok nekik! Átérzem a helyzetüket, nagyjából hasonló helyzetben vannak, mint mi voltunk az előző idényben. Fájó a vereség, de megrázzuk magunkat, és folytatjuk a munkát.BOON-ÉLŐ – DVTK vs. Vasas 2-1 (1-0)

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 29. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Vasas FC együttesét fogadta „hazai pályán” szombaton 18 órától Mezőkövesden. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!