DVTK vs. Újpest – Változó összeállítások: eredménytelenség, eltiltás miatt

Akt.:
Felcsúton nyerni tudott a DVTK, kérdés, mi lesz itthon
Felcsúton nyerni tudott a DVTK, kérdés, mi lesz itthon - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Szombaton 18 órától a diósgyőri stadionban a Diósgyőri VTK az Újpest FC együttesét fogadja NB I-es bajnoki mérkőzésen. A mostani lehet zsinór­ban a hatodik Újpest-verés Diósgyőrben. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A két csapatnak ez lesz a 49. olyan bajnokija, amelyen a piros-fehérek a pályaválasztók, és bár az összes lejátszott meccs mérlege lila-fehér fölényt mutat, a közelmúlt a Diósgyőr-drukkerek számára hozott örömöt, hiszen az elmúlt öt bajnoki idényben mindig sikerült az Avas alján tartani a győzelemért járó pontokat. Vagyis sorozatban a hatodik győzelmét arathatja a DVTK hazai környezetben a fővárosiak ellen.


Ön szerint mi lesz a DVTK - Újpest mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A kezdet

Az Újpest nem kezdte jól az évadot, pályaválasztóként, a Vasas Fáy utcai stadionjában játszottak egy hete (a Megyei úti stadiont felújítják) és kaptak ki a Budapest Honvédtól 2-0-ra – irreális talajon, az esőzés után, pocsolyákkal teli pályán. A vereséget a tavalyi évadhoz képest meg­gyengült csapattal szenvedték el, aminek elsősorban az az oka, hogy a lila-fehéreket az Európai Labdarúgó Szövetség kizárta a mostani és a következő átigazolásból (egy élő kontraktussal rendelkező játékos szerződtetése miatt). Ezzel összefüggésben az Újpest a nyitófordulóban fiatalos csapattal állt fel, a pályára lépett 14 labdarúgó közül 10-en 25 év alattiak voltak (ez a szám a DVTK-nál a Videoton ellen idegenben 2-1-re megnyert meccsen 14-ből 7 fő volt), és a kezdőcsapatukban csupán 2 olyan játékos kapott helyet, akinek 100-nál több NB I-es meccse van Mohl és Balázs B. személyében (ez a szám a DVTK-nál a nyitányon 4 fő volt: Lipták, Elek, Lázár, Nikházi) és liláknak az első bajnokijukon 3 olyan futballis­tájuk volt, aki 10-nél kevesebb élvonalbeli találkozón játszottak addig (ez a szám a DVTK-nál is 3 fő volt, viszont a Diósgyőr két újoncot is avatott Oláh Bálint és Murtaz Daushvili révén).


Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2016/2017-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Változtatás

Biztosra vehető, hogy mindkét csapat szakvezetője változtat majd az előző fordulóban a kezdő sípszóra kifutott kezdőcsapatán. Kapuskérdésekben egyik edzőnek sincs könnyű dolga, a lilák vezetőedzője, Nebojsa Vingjevic a 21 éves, „zöldfülű” cerberusát, a mindössze 3 NB I-es meccsen szerepelt Banait nem nagyon tudja kire kicserélni, Horváth Ferenc, a DVTK szakvezetője a bekapott gólban ludas Antalt, aki a meccs hajrájában viszont pontokat érő bravúrokat mutatott be, ha akarná sem tudná rutinos kapusra cserélni, mert Rados még sérült.

Ha valahol, akkor a jobb oldali védő helyén biztosan változik majd a DVTK összeállítása, hiszen Lázárt a Videoton ellen kiállították, majd eltiltották, Okuka kerülhet be a helyére. Nem lenne meglepetés, ha a spanyol Diego Vela is kezdene, akit már a múlt héten is játszatott volna Horváth Ferenc, ha rendben lett volna a játékengedélye. Ez most már nem lehet akadálya a szerepeltetésnek, és a másik spanyol, Nono Villar játékára is sor kerülhet, hiszen péntek estére úgy tűnt, hogy az ő adminisztrációja is rendeződik a meccsig, szemben a szerb Dejan Karanéval, akinek péntek délig nem moccant az ügye. A két légiós a DVTK-tartalék szerdai edzőmeccsén játéklehetőséget kapott, Kitllel és Eperjesivel egyetemben, utóbbi szerezte a csapat mindkét gólját az NB II-es Cigánd 3-2-es sikerével zárult mérkőzésen.

Arra a felvetésre, hogy mivel lehet bekerülni a kezdőbe, hogy az új hét kezdetével nulláról indul-e mindenki, és csak a heti edzésmunka számít-e vagy az előző meccsen mutatott produkció is beszállókártyát jelenthet, Horváth Ferenc, a DVTK szakvezetője azt válaszolta: nem kezdődik nulláról a hét, számít az előző mérkőzés is, de a heti edzésmunka nagyon fontos szerepet játszik a kezdőcsapat kijelölésekor. Amelybe – Okukán kívül – leginkább a támadórészlegbe kerülhetnek be új emberek, persze aligha Elek és Bognár helyére.

ÉM-BCSNyári játékosmozgás az Újpest csapatánál

  • Érkezők: Cseke Benjámin (MTK, kölcsön után végleg), Nagy Tibor (MTK, kölcsön után végleg).
  • Kölcsönbe érkező: Kecskés Ákos (Atalanta, ismét kölcsönbe).
  • Kölcsönből visszatérő: Tóth Patrik (Budaörs).
  • Az utánpótlásból felkerült: Pávkovics Bence.
  • Távozók: Filkor Attila (Gyirmót), Kabát Péter (ETO FC Győr), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków).

A DVTK várható kezdőcsapata

Antal – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Oláh B. – Vela, Elek, Bognár, Bacsa – Ugrai.Videó: “Gyertek hétvégén a stadionba, mert nélkületek nem tudjuk megverni az Újpestet!”

Miskolc – Spanyolul, szerbül, grúzul és természetesen magyarul üzentek a diósgyőri focisták a DVTK szurkolóinak az Újpest elleni szombati rangadó előtt. Miskolcon és az egész megyében is tapinthatóan nagy a fociláz a DVTK miatt, így valószínűsíthető, hogy nem fognak ezúttal sem csalódni a fanatikus piros-fehér drukkerekben Horváth Ferenc legényei.

Oláh Bálint túl élete első NB I-es meccsén, jöhet az Újpest

Miskolc – Oláh Bálint, a DVTK saját nevelésű játékosa a Videoton ellen élete első meccsét játszotta az élvonalban, 21 évesen.

DVTK vs. Újpest – Horváth Ferenc: Megvan a hozzáállás alapja

Miskolc – Az Újpest FC ellen játszik szombaton a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

DVTK vs. Újpest: ingyenes utazás szurkolói jeggyel/bérlettel, változik a 29-es útvonala

Miskolc – 2016. július 23-án, szombaton útlezárás lesz a DVTK – Újpest labdarúgó mérkőzésre érkező vendégszurkolók miatt, így 16:30 – 18:00, illetve 20:00 és 21:00 óra között a 29-es járatok nem érintik a Diósgyőri Ipari Park és a Diósgyőri Kórház megállóhelyet.

DVTK vs. Újpest – Elővételben is lehet jegyet venni

Miskolc – A nagy érdeklődéssel várt Diósgyőri VTK – Újpest FC meccsen szombaton 18 órától indul útjára a labda a Diósgyőri Stadionban. A belépőket az interneten kívül szerdától fizikai formában is meg lehet vásárolni.

DVTK vs. Újpest – A rendőrség is készül a rangadóra

Miskolc – A rendőrség fokozott figyelemmel készül a 2016. július 23-án 18 órakor kezdődő DVTK-Újpest FC NB I-es labdarúgó mérkőzésre