DVTK vs. Újpest – Horváth Ferenc: Megvan a hozzáállás alapja

Akt.:
Horváth Ferenc vezetőedző is részt vett a Videoton elleni győzelmet követő ünneplésben
Horváth Ferenc vezetőedző is részt vett a Videoton elleni győzelmet követő ünneplésben - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Az Újpest FC ellen játszik szombaton a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A labdarúgó NB I 2. fordulójának keretében szombaton, 18.00-tól a Diósgyőri Stadionban a Diósgyőri VTK együttese az Újpest FC gárdáját fogadja. A mérkőzéssel kapcsolatban – szokatlan módon – csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót. Ezt az eseményt Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője a múlt hét végi, Felcsúton elért, Videoton elleni 2–1-es győzelemre utaló nyilatkozattal kezdte.

– Az, hogy nyertünk az első mérkőzésen, szép és jó, de ezt tudni kell kezelni. Elég magasra tettük ezzel a mércét. Nem csak játékban, hanem hozzáállásban is jól sikerült ez a mérkőzés, és nem szeretném, ha ez a hozzáállás változna a jövőben, ennek kell lennie az alapnak – mondta Horváth Ferenc, majd rátért az Újpest elleni mérkőzésre: – Nem tudom, hogy a játék most milyen lesz, mert többen kisebb sérülésekkel bajlódnak, nem tudtunk rendesen edzeni, vannak, akik a hét elején edzéseket hagytak ki, kicsit nehezen megy ez a mostani felkészülés, de biztos vagyok abban, hogy akik pályára lépnek, mindent megtesznek majd azért, hogy a szurkolók olyan Diósgyőrt láthassanak, mint amilyen a múlt héten volt.

Szervezettséggel bárkit

A szakvezető arról is beszélt, hogy a Videoton ellen nem azt kapta, amit várt, hanem sokkal többet, mert kiderült, hogy tényleg komolyan gondolták a labdarúgók, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeresek legyenek. Horváth Ferenc azt mondta a Videoton elleni játékról, hogy a védekező feladatokat nagyon jól megoldotta a csapat, támadásban a kontrák ültek, és bár voltak hibák – amelyeket javítani kell majd –, de összességében elégedett volt a látottakkal.


Ön szerint mi lesz a DVTK - Újpest mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Horváth Ferenc azt is mondta, hogy ez a meccs igazolta azt, hogy szervezettséggel le lehet győzni Magyarország legjobb csapatait is. A diósgyőri szakvezető arról is szót ejtett, hogy a futballnak fontos része lett a védekezésből támadásba való átmenet, és mivel minden csapat megtanult már védekezni, így azok lesznek a jobbak, akik sikeresen hajtják végre az említett átmenetet.

Ünneplés a szurkolókkal

És mivel ezt a DVTK legutóbb sikeresen tette, így a meccs utáni ünneplés sem maradt el a szurkolótáborral.

– Volt már nekem itt ilyenben részem, de nem emlékeztem, hogy ez ennyire jó. Igazából edzőnek éreztem magam. Jó érzés, hogy valamit megteszel, és vannak, akik ezt értékelik. Én vagy háromszor, négyszer visszanéztem a videót az ünneplésről – mondta a szakvezető.

Az Újpestről

A soros ellenfélről szólva úgy nyilatkozott Horváth Ferenc, hogy az Újpest jó csapat, függetlenül attól, hogy nem igazolhattak (az Európai Labdarúgó Szövetség egy élő szerződésű játékos jogellenes átigazolása miatt büntetést rótt ki a lila-fehérekre, két átigazolási időszakból kizárta őket, vagyis nem csak most nyáron, hanem a jövő télen sem erősíthetik meg a keretüket más sportszervezet labdarúgójával).


Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2016/2017-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az Észak-Magyarország azon felvetésére, hogy két-három hete, amikor az Újpest átigazolásból való kizárása még nem volt ismert, és amikor a DVTK edzőváltás közben volt, aligha gondolta volna bárki is, hogy az első forduló eredményei alapján – DVTK idegenbeli győzelme, az Újpestnek a Honvédtól elszenvedett hazai veresége után – a Diósgyőr számít majd az Újpest elleni meccs esélyesének, Horváth Ferenc így reagált:

– Nem gondolom, hogy mi lennénk az esélyesebbek, óva intek mindenkit attól, hogy így közelítsen ehhez a mérkőzéshez. Volt egy jól sikerült meccsünk, és pont. A folytatás az építkezés, hiszen a fiatalok megfelelő szintre hozása mellett a külföldiek csapatba integrálása is komoly, időigényes feladat. Nem gondolom, hogy esélyesek lennénk, azt viszont igen, hogy mindent meg kell tenni, hogy megszerezzük a pontokat.Arra is kíváncsiak voltunk, hogy játékban mennyire lesz más a mostani DVTK a Videoton ellen látottakkal, azok után, hogy Felcsúton a Videoton volt domináns szerepben, hogy a Diósgyőr idegenbeli eredményes kontrajátéka után hazai pályán lesz-e hazai dominancia. Erre Horváth Ferenc azt felelte, hogy még nincs kész erre a csapat, dolgozni kell azért, hogy ez megvalósulhasson.

– Berecz Csaba –


DVTK vs. Újpest – “Hagyd otthon az autót, gyere busszal, villamossal!”

Miskolc – Az amigeleken.hu diósgyőri szurkolói portál kérése meghallgatásra talált: a DVTK mérkőzései előtt és után két órával – a DVTK-Újpest találkozótól kezdődően – a mérkőzésre érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező szurkolótársak ingyenesen vehetik igénybe az MVK Zrt járműveit.

DVTK vs. Újpest – Elővételben is lehet jegyet venni

Miskolc – A nagy érdeklődéssel várt Diósgyőri VTK – Újpest FC meccsen szombaton 18 órától indul útjára a labda a Diósgyőri Stadionban. A belépőket az interneten kívül szerdától fizikai formában is meg lehet vásárolni.

DVTK vs. Újpest – A rendőrség is készül a rangadóra

Miskolc – A rendőrség fokozott figyelemmel készül a 2016. július 23-án 18 órakor kezdődő DVTK-Újpest FC NB I-es labdarúgó mérkőzésre.