DVTK vs. Újpest – “Két különböző stílus csatája lehet ez a meccs”

Grumic a sérülése után talán újra bevethető lesz
Grumic a sérülése után talán újra bevethető lesz - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A tizenhárom bajnoki óta veretlen Újpest FC lesz a Diósgyőri VTK vendége szombaton. A mérkőzésről élőben tudósítunk 18 órától.

A labdarúgó NB I 7. fordulójában, szombaton 18 órától a Diósgyőri VTK csapata az Újpest FC gárdáját látja vendégül a Diósgyőri stadionban. A vendégek tizenhárom meccse veretlenek az élvonalban, legutóbb április 12-én a Ferencvárosi TC vendégeként kaptak ki (2-0-ra), a DVTK öt meccs óta nyeretlen, de az előző fordulóban a Pakson elért döntetlennel négy bajnokin át tartó vereség-sorozatát szakította meg a piros-fehér gárda. Ezzel valamennyi levegőhöz jutott a DVTK, de ahogy Bekő Balázs pénteken fogalmazott: „égetően szükség van a pontokra”. A Diósgyőr vezetőedzője azt sem titkolta, hogy a győzelemmel lenne elégedett, de jelezte, hogy ezt rettentő nehéz lesz elérni, mert az Újpest egyben van, és jó játékra képes.

Kiharcolt pont

Bekő Balázs a múltheti eseményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Paks elleni pont, egy kiharcolt pont volt, és mivel éppen a harcosságban volt kevesebb a csapat az előző meccseken, ezért értékelte jónak, hogy ilyen erények közepette sikerült elérniük a döntetlent. „Ez mindenképpen kell, hogy adjon egy pluszt. Ha egy pontot el tudsz hozni idegenből, az nem rossz, ehhez kell hozzátenni a hazai hármat, az kiad egy jó átlagot” – jelentette ki a diósgyőri szakvezető.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a meccs nehézsége, Bekő Balázs ezt válaszolta: ,,Az Újpest a legkreatívabb csapat, ők rendelkeznek a legtöbb olyan játékossal, akik tudnak futballozni. Nyitottan játszanak, ezt felvállalják otthon, idegenben. Ellenük a kulcs az iszonyatosan nagy taktikai fegyelem, olyan fegyelmezetten kell játszani, amibe nem férnek bele hibák. Óriási koncentrációra lesz szükség, ebből kell robbanni, a védekezésből előre. Két különböző stílus csatája lehet ez a meccs, ők nem tudnak mást játszani, nekünk pedig azt kell csillogtatni, amit Pakson már elő tudunk szedni. Elő kell vennünk, hogy tudunk futballozni. A harci szellem belülről kell jöjjön, már van rá példa, hiszen Pakson egymásért többet tettek a játékosok, mint előtte. Ott már volt kapusbravúr, pici szerencse, mert a foci megjutalmaz, ha sokat teszel érte.”


Ön szerint mi lesz a DVTK - Újpest mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Bekérés, türelem

Bekő Balázstól azt is megkérdeztük, hogy nem bánja-e, hogy a szezon előtt elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy bekérjen pár nagy nevet, a csapatot erősítendő, mielőtt a szerződését aláírta.

„Nem, nem bánom. Lehet felállítani kívánságlistát, lehet mondani neveket, hogy kit látnál szívesen. De igazságtalan lennék, amíg nem tudtam felmérni, hogy nekem alapvetően milyen játékosaim vannak, hogy másokat favorizáljak azokkal szemben, akik itt vannak. Kapkodni nem lett volna értelme, és nekem nincsenek kedvenc játékosaim. Stílusokban, típusokban szeretek gondolkodni. Olyanokban, akik győztes típusok, meg tudnak dögleni a pályán, és nem az egójuk nagy, hanem a csapat érdekeit nézik” – felelte a szakvezető, majd azt is hozzátette, hogy egy adott kereten is sokat lehet változtatni, a játékosokat lehet formálni, persze ehhez kell a partnerség a másik oldalról, de mint mondta: nem földtől elrugaszkodott dolgokat kér, viszont ha valaki nem tud magáról olyan képet mutatni, amivel helyet követel magának a csapatban, attól idővel meg fognak válni.

A szakvezetőnek azt is felvetettük, hogy nem csak játékost, de türelmet sem kért, pedig a legtöbb edző az új állomáshelyén ezt teszi, okkal, joggal, hiszen a csapatépítés nem megy egyik napról a másikra.

„Nem szeretek mentegetőzni, bele menni ilyenekbe, hogy türelem kell, utána másik játékos kell, szóval keresni a kifogásokat. Ez nem én vagyok. Úgy vagyok vele, hogy iszonyat keményen kell dolgozni. Mert van egy szint, amit meg kell ugrani. Van egy léc, ami fel van állítva, aki nem tudja átvinni, az nem rúg labdába. Ha a szurkolók látják a törekvéseket, az igyekezetet, akkor adják a türelmet” – felelte Bekő Balázs, aki arra a kérdésünkre, hogy a vezetőség részéről érzi-e a türelmet, azt válaszolta, hogy reméli, hogy látható az az elhivatottság, amellyel a munkáját végzi.

– Berecz Csaba –Mérkőzésre csalogató

  • A Diósgyőr – Újpest bajnokira 18 év alattiak számára ingyenes a belépés regisztrációs jeggyel, amelyet ma 8.00 és 16.30 között a stadionnál található konténerpénztárban lehet kiváltani, a személyazonosításra alkalmas dokumentum bemutatásával.
  • Az állóhelyi X, Y, Z szektorokba (az ultrák helyére) – az online felületeken, és a jegyértékesítő helyeken – ezúttal mindössze 500 Forintért váltható belépőjegy.
  • A bérletesek egy drukkert ingyen bevihetnek magukkal a stadionba (a kedvezmény csak a bérlettel azonos, vagy alacsonyabb ülő-, vagy állóhelyi kategóriára vehető igénybe). A ,,hazai vendégjegy” a pénztárakban kérhető ki, miskolciaknak ma 8.00 és 12.00 között a stadion konténerpénztárában, vidéki éves belépőkkel rendelkezőknek 12.00-tól a tribün mellett található 1. számú pénztárban.
  • A DVTK játékosai megköszönve azt, hogy szurkolóink kiállnak a csapat mellett, a mérkőzésre kilátogató valamennyi bérletes szurkolót vendégül látnak egy sörre/üdítőre/rágcsálnivalóra (belépéskor minden bérletes egy-egy – tikettel egyenértékű – kupont kap, amely a büfében váltható be).

DVTK vs. Újpest – Ultras Diósgyőr: “A DVTK családnak a szíve az erőssége!”

Miskolc – “Számtalanszor megmutattuk már, hogy amikor a csapat és a szurkoló egymásra talál akkor nincs semmi, ami megállíthat minket!” – A szombati DVTK – Újpest rangadóra hívnak mindenkit a diósgyőri ultrák. tovább »

Manjrekar James a DVTK játékosa

Miskolc – Múlt héten csatlakozott a DVTK edzéséhez a 22 éves Manjrekar James, aki az előző bajnokságban a Pécset erősítette. A háromszoros kanadai válogatott játékos a mai napon aláírta szerződését Diósgyőrben, miután a játékengedélye is megérkezik, már csak a szakmai stábon fog múlni, mikor mutatkozhat be a DVTK címeres mezében. tovább »

DVTK vs. Újpest – A rendőrség is készül a szombati rangadóra

Miskolc – Miskolcon 2015. augusztus 29-én, szombaton 18 órakor rendezik a DVTK – Újpest FC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja. tovább »