DVTK vs. Újpest – Forma, ötletesség és még jókedv is kell

DVTK vs. Újpest – Forma, ötletesség és még jókedv is kell
Miskolc – Szombaton 15.30-tól DVTK – Újpest FC NB I-es összecsapást rendeznek Debrecenben.

A diósgyőriek három siker után az utóbbi két bajnokijukat elveszítették, a múlt hétvégi, Puskás Akadémia elleni idegenbeli összecsapást úgy, hogy jóval több lehetőségük volt, mint a házigazda felcsútiaknak.

– El kell ismerni, el kell fogadni: pillanatnyilag nem vagyunk olyan érett csapat, hiába uraljuk a mérkőzést, nem vagyunk még olyan szinten, hogy az ilyen meccseket a magunk javára döntsük el – mondta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Ez a csapat még hiába ad ki magából mindent, bizonyos szituációkat egyelőre nem old meg jól. Azért kell tovább dolgozni, hogy ez a következő szezonban másként legyen. A játékunkban nagy hiányosság nincs, de az nem úgy van, hogy az a csapat, amely tavaly még a kiesés ellen küzdött, az most hirtelen bajnokságot akar nyerni…

Fontos a nyugalom

A gárda a két előző találkozón mindössze egy gólt ,,jegyzett”, szerzett, ami nem túl sok, az ezzel kapcsolatos felvetésről ezt gondolta Bódog Tamás.

– Volt, amikor arról nyilatkoztam, hogy hiába játszunk jól, nem jutunk el helyzetekig – emlékeztetett a DVTK trénere. – Most vannak, csak a végén a befejezések nem olyan szerencsések, nem olyan jók. Remélem, el fog jönni az az időszak, amikor mindenki tanul az adott szituációból, másként fog reagálni, teszem azt nyolcadszorra, meg lesz az a nyugalom, ami addig nem volt meg, mert kapkodott a játékos. Edzésen nincs meg az a felelősség, nyomás, de gyakorolunk.

A szombati ellenfélről, az Újpestről az alábbiakat mondta a szakmai munka irányítója.

– Egy jó formában lévő csapattal fogunk találkozni, ők két győzelem után vannak, mi két vereség után. Megpróbáljuk ezt az irányt megfordítani, az elmúlt napok alapján optimistán várjuk a hétvégét – fogalmazott Bódog Tamás, aki arra a felvetésre, hogy a lila-­fehérek bizonyára nyíltabb futballt játszanak majd, mint a Puskás, ezeket válaszolta: – Beállt, védekező csapat ellen is lehetőségek halmaza volt előttünk, de amelyik csapat, ellenfél bátran felvállalja a támadójátékot, akkor abból egy nyílt sisakos mérkőzés kerekedhet ki, amelyen mindkét oldalon lesznek helyzetek. Biztos vagyok abban, hogy ha hozzuk a formánkat, az ötletességet, a jókedvet a játékban, akkor van esély a győzelemre.

Ön szerint mi lesz a DVTK vs. Újpest FC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Játékosszavak

Lipták Zoltán, a DVTK védője: – A válogatott szünet miatt kicsit hosszabbra sikerült az eltiltás miatti kihagyásom, de szerencse a szerencsétlenségben – bár a szint nem ugyanaz –, az NB III-ban tudtam két mérkőzést játszani, úgyhogy meccshiányom nincs. Nem lesz könnyű az Újpest elleni mérkőzés, de a héten mindent megtett a csapat, kielemeztük ellenfelünket, tudjuk az erősségeiket, gyengeségeiket, úgyhogy bizakodva várjuk a meccset, mindenképpen nyerni szeretnénk. Tamás megköveteli a fegyelmezettséget, reméljük, most egy gólt sem fogunk kapni.

– Molnár István –Miskolc - A DVTK haladéktalanul az MLSZ-hez fordul azzal a kéréssel, hogy a DVTK csapatkapitányával, Lipták Zoltánnal perben álló Kassai Viktor ne működjön közre sem játékvezetőként, sem más hivatalos személyként a DVTK labdarúgó mérkőzésein. A DVTK vezetése azért döntött így, mert Kassai Viktor ...

Küldj egy könyvet Kárpátaljára!
Miskolc - A diósgyőri szurkolók idén is karácsonyi akciót szerveznek a kárpátaljai magyarság javára. Hozz magaddal egy könyvet a DVTK - Újpest mérkőzésre, amit a szurkolók eljuttatnak a határon túliaknak! Lassan közeleg az év vége, segítsük idén is a rászorulókat! Adj ajándékba könyvet karácsonyr...