DVTK vs. Újpest – Fokozott ellenőrzés a labdarúgó mérkőzés napján

DVTK vs. Újpest - Fokozott ellenőrzés a labdarúgó mérkőzés napján
DVTK vs. Újpest - Fokozott ellenőrzés a labdarúgó mérkőzés napján
Miskolc – A miskolci Andrássy úti stadionban 2013. augusztus 31-én, szombaton 21 órakor rendezik a DVTK – Újpest FC labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést, a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A labdarúgó-mérkőzésre a fővárosi klub által indított autóbuszok mellett várhatóan jelentős számban személygépkocsikkal is érkeznek majd vendégszurkolók.

A borsodi megyeszékhelyre érkező Újpest FC szurkolókat a rendőrség az M30-as autópálya Miskolc Déli lehajtója melletti Auchan (régi CORA) áruház parkolójában gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz.

Az új beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –További hírek a Sport kategóriából