DVTK vs. Újpest – A rendőrség is készül a szombati rangadóra

A rendőrség is készül a DVTK - Újpest rangadóra - illusztráció
A rendőrség is készül a DVTK - Újpest rangadóra - illusztráció - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Miskolcon 2015. augusztus 29-én, szombaton 18 órakor rendezik a DVTK – Újpest FC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A borsodi megyeszékhelyre közúton érkező Újpest FC szurkolókat a rendőrség az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtója melletti Auchan (régi CORA) áruház mellett, míg a 3-as számú főútról érkezőket a Miskolc településjelző táblánál gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.


Ön szerint mi lesz a DVTK - Újpest mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A vendég szurkolók számára lényeges változás, hogy a korábban megszokott, részükre kijelölt parkoló helye megváltozott. A régi útvonalon ne próbálják megközelíteni a stadiont, mert ott építési munkálatok vannak folyamatban, az út egy része kerítéssel le van zárva.

A kijelölt új parkolóhely a Miskolc, Glanzer Miksa-Irma utcák kereszteződésénél található. A gépjárművekkel itt lehet megállni és innen kb. 200 métert gyalogosan kell megtenni a stadion beléptető kapujáig.

Felhívjuk a hazai szurkolók figyelmét, hogy a 29-es számú autóbusz közlekedésében időszakos forgalomkorlátozás várható, így a mérkőzést megelőző időben a DIGÉP felőli részről nem lehet tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont.

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –