DVTK vs. Puskás Akadémia – Nulláról mozdulhatnak el a csapatok

Akt.:
Annak ellenére, hogy Antal B.-nek (jobbra), a DVTK kapusának négyszer kellett kiszednie a labdát maga mögül, a múlt vasárnapi, FTC elleni bajnokin ő volt a DVTK legjobbja
Annak ellenére, hogy Antal B.-nek (jobbra), a DVTK kapusának négyszer kellett kiszednie a labdát maga mögül, a múlt vasárnapi, FTC elleni bajnokin ő volt a DVTK legjobbja - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Az első fordulóban vereséget szenvedett csapatok találkozója Diósgyőrben.

A labdarúgó NB I 2. fordulójában, ma 17.00-tól a Puskás Akadémia FC együttesét fogadja a Diósgyőri VTK gárdája, a Diósgyőri stadionban. A két csapat egyaránt vereséggel kezdte a bajnokságot, a Benczés Miklós vezetőedző irányította felcsútiak odahaza kaptak ki 1–0-ra a Debreceni VSC-től, a DVTK pedig a Ferencvárosi TC otthonában maradt alul, 4–1-re. Ebből adódóan a diósgyőri összecsapás mindkét résztvevője számára fontos, hogy elmozduljon a nulláról, és bár egy döntetlen mind a Puskás, mind a Diósgyőr számára több lenne a semminél, kérdés, hogy a győzelemért járó három pont megszerzése érdekében melyik együttes mit vállal fel.

Ha kikapsz 4–1-re, akkor mindenen változtatni kell, de minden mérkőzés más, az ellenfél is más, mindig másképp kell készülni.” Fernando Fernández

A hét egyik és másik fele

A nyitóforduló meccse után a DVTK vezetőedzője, Fernando Miguel Fernández Escribano többek között arról nyilatkozott, hogy nagy lehetőséget szalasztottak el, hiszen az FTC-nek az Európa Ligából történt kiesése után egy olyan helyzetben találkoztak a fővárosiakkal, amikor lehetett volna keresnivalójuk. Lapunknak arra a felvetésére, hogy a piros-fehérek lehetőséget kapott labdarúgói, mintha nem hittek volna száz­százalékosan ebben, a diósgyőri szakvezető így felelt:

– Utólag is úgy látom, hogy ez egy nagy lehetőség lett volna, de aztán nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Előfordultak hibák, amelyeket a mostani hét első felében, azt előidéző okok, szituációk gyakorlásával igyekeztünk javítani, a hét második felében pedig már azzal foglalkoztunk, hogy miként tudjuk legyőzni a Puskás együttesét.

Arra a kérdésre, hogy mivel nem volt elégedett az FTC ellen, a játékkal, vagy az eredménnyel, a spanyol tréner azt válaszolta, hogy egyikkel sem, majd ezt követően hozzátette: az a jó a labdarúgásban, hogy sorban egymás után jönnek a mérkőzések, és van mód, lehetőség a javításra. A diósgyőri vezetőedző azt is mondta, hogy ez a mostani egy nagyon fontos mérkőzés, és azt szeretnék, ha hazai környezetben jól indulna az évad.

A változásról

– Ha kikapsz 4–1-re, akkor mindenen változtatni kell, de minden mérkőzés más, az ellenfél is más, mindig másképp kell készülni – jelentette ki Fernando Miguel Fernández Escribano, aki arra a kérdésre, hogy a csapatban milyen változások várhatók, azt felelte, hogy ez majd a meccs napján lesz látható.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a bajnokság előtti főpróba kezdőcsapatából, az FTC elleni bajnokira egyedüliként kimaradt belső védővel, Brkoviccsal mi a helyzet. Róla azt nyilatkozta lapunknak a szakvezető, hogy ezen a főpróbán egy rúgást kapott, ami miatt nem volt bevethető egy hete, de mostanra rendbe jött. Mivel a keret többi tagjáról is azt tudhattuk meg a spanyol trénertől, hogy bevethetőek, megkérdeztük, hogy a közvetlenül a rajt előtt érkezett Tajti csapatba építéséhez mennyi idő szükséges. Fernando Miguel Fernández Escribano a középső középpályásról szólva úgy fogalmazott, reméli, tudja, hogy jó igazolás volt, és annak is hangot adott, hogy abban a szekcióban, ahol igazán jól használható, nincs elég játékosa a DVTK-nak, majd hozzátette, Tajti készen áll a játékra.

A DVTK szakvezetője azt sem titkolta, hogy változtatni kell a hozzáálláson is, mert amit az FTC ellen mutattak, attól több kell ezen a hazai meccsen ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot. Ez utóbbi – szerinte – azért sem lesz könnyű, mert a Puskának jó játékosai vannak, függetlenül attól, hogy ebben az évben kevesebb légióst foglalkoztatnak. És, aki őket foglalkoztatja, játszatja, edzi, az nem más mint Benczés Miklós, aki néhány hete még Diósgyőrben dolgozott. Ez utóbbival kapcsolatban azt kérdeztük a diósgyőriek spanyol edzőjétől, hogy mekkora előny az ellenfél szakvezetője számára, hogy jól ismeri a DVTK keretét.

– Nem gondolom, hogy ez lenne a meccs kulcsa – jelentette ki Fernando Miguel Fernández Escribano.

– Örülünk, hogy újra találkozunk, hiszen Mikivel barátok vagyunk, edzőm is volt. A mai labdarúgásban viszonylag könnyű felkészülni az ellenfélből, igazán nagy titkok nincsenek.

Berecz Csaba


Várható kezdőcsapat

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Nagy T., Brkovic, Lipták, Tamás M. – Mazalovic – Vernes, Tajti, Shestakov – Makrai, Bacsa.