DVTK vs. PEAC – Mentálisan, fizikálisan bírni a döntő csatát

Akt.:
Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya
Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Sorsdöntő mérkőzést játszik csütörtök este Pécsen az Aluinvent-DVTK és a PEAC-Pécs, amelyik csapat nyer, az kerül a bajnoki döntőbe. Miniinterjú: Czank Tímeával, az Aluinvent-DVTK csapatkapitányával.

– Melyik a jobb csapat, a Pécs vagy a Diósgyőr?

Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya: „Mivel mind a két csapat ismeri egymást, nagyon apró dolgon múlik majd, hogy ki lesz a jobb. A védekezésre nagyon kell fókuszálni, és az lesz a döntő, hogy ki játszik nagyobb szívvel, hogy ki tesz meg többet a győzelemért. A PEAC jó csapat, az első meccset azért tudták megnyerni, mert amit mi tudunk, abból azon a napon kevesebbet mutattunk. Hétfőn viszont bizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk, és ha most is azt játsszuk majd, amire képesek vagyunk, akkor megnyerjük a mostani mérkőzést.”

– Kétszer egymás után is végigjátszotta a meccset. Bírja még a Hurst elleni csatát?

Czank Tímea: „Bírnom kell, próbálok nem azzal foglalkozni, hogy fáradt vagyok-e, vagy sem, illetve mindent megtenni annak érdekében, hogy friss legyek. Kulcsembere a PEAC-nak Hurst, aki jó formában van, próbálom kivenni őt a játékból, amennyire csak tudom.”

– Mi dönthet?

Czank Tímea: „Ez a szezon eddigi legfontosabb meccse, hiszen a Magyar Kupában sikerült elérni a döntőbe kerülést. A bajnoki elődöntőben az a csapat fog győzni, amelyik mentálisan, fizikálisan jobban bírja a csatát. Ez nagyon fontos, ezt mindenki tudja, így mindenki azon lesz, hogy minden erejét kivigye a pályára, hogy győztesként fejezzük be a mérkőzést. A Pécsen van nagyobb teher, ők vannak otthon, mi egy picit felszabadultabban játszhatunk.”

– Berecz Csaba –