DVTK vs. Paks – Markáns együttest ígér a tréner az egységes vendéggárda ellen

Akt.:
DVTK vs. Paks – Markáns együttest ígér a tréner az egységes vendéggárda ellen
Miskolc – Szombaton 15.30-tól a Paksi FC-t fogadja hazai pályán a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Az előző hét végén, Debrecenben jó futballt mutatott be a diósgyőri együttes (különösen az első félidőben), több helyzete is volt, ám azt az egy gólt a hajdúságiak szerezték, akik azzal a találattal meg is nyerték az összecsapást.

– A végén olyan hibákat követtünk el, ami nem fér bele a játékba, abban a periódusban már nem voltunk elég türelmesek – emlékeztetett Bekő Balázs, a Diósgyőr vezetőedzője. – Előtte szépen kihoztuk a labdákat zárt területről üres területre, forgattuk a játékot, játszottunk mélységben is, s ez a második félidő második felében már hiányzott. Ez kapkodást szült, s ebből az lett, hogy adtuk a kontralehetőségeket a Debrecennek. Mindennek már mentális oka volt, az okozott blokkot, hogy akármit csináltunk, akárhogyan akartunk, nem sikerült, és ilyen esetben, miközben az idő is telik, jön a kapkodás, a görcs. Tanulni kell ebből, a kényszerhelyzet miatt nem szabad felborítani a saját játékunkat. Abból kell meríteni, ami előtte történt, mert az kimondottan jó volt.


Ön szerint mi lesz a DVTK - Paks mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A legjobb formában lévő

A szakvezetőtől megkérdeztük, milyen módszerei vannak, lehetnek egy edzőnek arra, hogy a játékosai kihasználják a kapu előtt adódó lehetőségeket.

– El kell menni a templomba és be kell dobni valamit a perselybe, mondhatnám viccesen – jegyezte meg minderre Bekő Balázs. – Ez egy egyéni felelősségvállalás, markáns döntéseket kell hozni. A nehezebb részét megcsináljuk, de ott, abban a pillanatban kell még egy pici koncentráció, és akkor megvan, meglesz az, amiért dolgozik az ember. Nehezebb kialakítani, felépíteni a jó játékot, s ha valaki odakerül, akkor van rajta egyfajta pszichés teher. De aki a pályán van, az azért van ott, mert úgy gondolom róla, hogy meg tudja oldani.

A Paks elleni találkáról így vélekedett a DVTK szakmai munkájának felelőse.

– Sok mindenről szó esik egy sajtótájékoztatón, de most egy lényeges dolog van, és ennél fontosabb nincs, ami az, hogy nyerjünk. Elég jó állapotban vagyunk, az utóbbi időben a játékunk is jó, de az i-re a pontot még nem sikerült feltenni. Ez a következő időszak, mérkőzések feladata. Nem lehet más cél, elképzelés, kikerülni sem lehet, mindenkinek vállalnia kell azért a felelősséget, amit csinál, meg kell nyerni a meccseket, elsőként a szombatit. Hozzátéve azt, hogy a jelenlegi legjobb formában lévő csapat érkezik hozzánk. A Paks nagyon rendben van, egységesek, felszabadultak, semmilyen görcs, elvárás nem gátolja őket. A szerencsével sem állnak hadilábon, de ez azt segíti, aki tesz érte. Elismerésre méltó, amit, ahogyan összeraktak, de ez szombaton nem számít. Azt gondolom, markánsnak kell lenni, és azok is leszünk. Ez hamar ki fog derülni a meccsen…Töretlenül hinni kell

A bajnokság 6. fordulójában, augusztus 22-én 1-1-re végzett a két társulat egymással az „atomvárosban”, akkor egy rossz sorozatot zárt le a pontszerzéssel a Diósgyőr. Mi szükséges most a fordulathoz? – hangzott a felvetés Bekő Balázs felé.

– Most igazából nem szükségeltetik fordulat, nem kell akkora fordulatot várni, viszont amit kiteszünk a pályára, azt góllal, gólokkal meg kell koronázni – szögezte le a tréner. – Ezt miként lehet elérni? Úgy, hogy a csapat hazai pályán töretlenül hisz abban, amit csinál, a szurkolók támogatását élvezve nagy nyomást tud gyakorolni az ellenfelére, a hibaszázalékot a minimálisra redukálja és kihasználja az adódó lehetőségeit, mert jelenleg ez a hiányosságunk.

– Molnár István –


A 17. forduló programja

Szombat

  • 15.30: Vasas FC – Puskás Akadémia FC
  • 15.30: Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre
  • 15.30: Swietelsky Haladás – Újpest FC
  • 15.30: Diósgyőri VTK – Paksi FC
  • 15.30: Videoton FC – MTK Budapest
  • 18.00: Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA

Az NB I állása:

1. Ferencvárosi TC 15 13 1 1 32-7 40

2. Paksi FC 15 8 4 3 23-12 28

3. MTK Budapest 15 7 4 4 20-14 25

4. Debreceni VSC-TEVA 15 6 6 3 22-14 24

5. Szombathelyi-Swietelsky Haladás 15 6 6 3 12-12 24

6. Videoton FC 15 7 – 8 18-17 21

7. Újpest FC 15 5 6 4 20-17 21

8. Budapest Honvéd 15 4 5 6 17-20 17

9. Diósgyőri VTK 15 4 3 8 15-26 15

10. Puskás Akadémia FC 15 2 6 7 17-23 12

11. Békéscsaba 1912 Előre 15 3 2 10 14-34 11

12. Vasas 15 3 1 11 10-24 10


Jótékonysági gyűjtés a szombati DVTK meccs előtt

Miskolc – A DVTK szurkolói számos esetben megmutatták, hogy összefogásuknak mekkora ereje van. Most ismét gyűjtést szerveznek, melyhez a diósgyőri játékosok és a klub is csatlakozott. tovább »

Labdarúgó NB I – A Debrecent fogadja a listavezető Ferencváros

Budapest – A listavezető Ferencváros az augusztus óta veretlen Debrecent fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának rangadóján. tovább »

DVTK: Délelőtt “rendes” edzés volt, míg délután jött a tojáslabda

Miskolc – A DVTK labdarúgói csütörtökön ellátogattak a Miskolc Steelers edzésére. tovább »
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s