DVTK vs. Paks – Ha nyernek, elkerülnek a kieső helyről

Akt.:
A Haladást legyőzte Debrecenben a DVTK
A Haladást legyőzte Debrecenben a DVTK - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A tabellaszomszéd Paks csapatát fogadja szombaton Mezőkövesden a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 17. fordulójában szombaton 15.30-tól Diósgyőri VTK – Paksi FC mérkőzést rendeznek. A meccsnek a Mezőkövesd Városi Stadion ad otthont, ugyanis – mint ismert – a Diósgyőri Stadion újjáépítése miatt a DVTK pályaválasztóként nem fogadhatja ellenfeleit saját pályáján. A piros-fehérek emiatt egy hete Debrecenben voltak otthon, most pedig Mezőkövesden adatik ez meg nekik.

Nagyon fontos

– Nehéz mérkőzésre számítok és nagyon fontos mérkőzésre. Végre olyan helyzetbe kerültünk, hogyha a 3 pontot meg tudjuk szerezni, akkor elkerülünk a kieső helyről, ami lélektanilag nagy előnyt jelentene. A legfontosabb az volt ezen a héten, hogy tudatosítsuk a játékosokkal, hogy ez mennyire fontos. Meg is értették, és bízom benne, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt – mondta Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – Megnéztem a Paksot, nagyon stabilan játszanak. Az utóbbi 2-3 meccsükön azt láttam, hogy nagyon masszívan védekeznek, veszélyesen kontráznak, úgyhogy fel kell kötni a gatyánkat, mert egy jól szervezett csapat ellen fogunk játszani. Ráadásul nagyon nagy a tét, nyernünk kell ahhoz, hogy elkerüljünk innen, mennünk kell ahhoz, hogy győzni tudjunk, de ezt nem szabad fejetlenül tennünk.

A DVTK a múlt szombaton Debrecenben nyerni tudott, a Haladást a 92. percben esett Ugrai-góllal gyűrték le. És, hogy mit emelt ki abból a meccsből Horváth Ferenc?

– A játékosok az utolsó pillanatig küzdöttek, megalkuvást nem tűrően próbálták azt a meccset megnyerni, és nagyon örülök, hogy ez sikerült, mert ez egy jófajta győzelem volt – jegyezte meg a diósgyőri szakvezető. – Volt már több ilyen is, amiből nem tudtunk győzelemmel kijönni a végén, most ezt a meccset meg tudtuk így nyerni. Remélem, hogy ez nagy hitet fog adni ahhoz, hogy most is az utolsó pillanatig küzdjenek majd azért a játékosok, hogy ezt a meccset is megnyerjék.


Ön szerint mi lesz a Diósgyőri VTK - Paksi FC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ötnek négy

Ahogy más meccsek előtt, így most sem volt közlékeny azzal kapcsolatban Horváth Ferenc, hogy kik lehetnek a kezdőcsapat tagjai, csupán Karan, Tamás M., Ternován és Mahalek neve hangzott el, mint olyanoké, akik sérülés miatt biztosan nem jutnak szóhoz. A szakvezető azt is megemlítette, hogy öt olyan játékos van a keretben, akinek jelenleg négy sárga lapja van, vagyis ennyien vannak annak a veszélynek kitéve, hogyha a Paks ellen összeszedik az ötödik sárgájukat, akkor ki kell hagyniuk a jövő heti bajnokit. Szóba került Bognár játéka is, hogy a kézsérüléssel bajlódó irányító középpályás, aki a Haladás ellen csak csere volt, több időt tölthet-e el most a pályán, de erre kitérő választ adott Horváth Ferenc.

A diósgyőri szakvezető ugyanakkor örömmel vette a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján a kommunikációs részleg munkatársának azon bejelentését, amely szerint Magyar Labdarúgó Szövetség – pénzzel motivált – ajánlásban szerepelő, hazai játékosokra vonatkozó definíciója immár Rados kapusra is érvényes, de azt nem tudta megmondani, hogy erre a meccs­re is megkapja-a a DVTK vezetőitől arra az engedélyt, hogy ne törődjön a kezdőcsapat kijelölésekor azzal, hogy az MLSZ ajánlása szerint ki számít hazai játékosnak és ki nem. Úgyhogy csak az biztos, hogy a múlt héten, a Haladás elleni meccs előtt ezzel nem kellett foglalkoznia.


Ön szerint sikerül a kiesőhelyről elkerülnie a DVTK-nak az őszi szezon végéig?

Betöltés ... Betöltés ...

Hetente változik

Szóba került az is, hogy mindegy-e egy csapatnak, a DVTK-nak, hogy éppen hol lép pályára, erről a következőket mondta Horváth Ferenc:

– Nem gondolom, hogy mindegy lenne, hol játszunk, most még a hazai pályánk is hetente változik. Nem egyszerű dolog ez, ehhez alkalmazkodni kell. Ami miatt úgy éreztem Debrecenben is, hogy otthon játszottunk, az a szurkolók miatt volt. Remélem, hogy Mezőkövesdre is eljönnek velünk sokan, és akkor teljesen mindegy, hogy milyen pályán játszunk, az hazainak lesz mondható.

Azon felvetésünkre, hogy annyiban hazai lesz-e a kövesdi pálya, hogy a meccs előtti napon tartanak-e ott egy foglalkozást, erről azt mondta Horváth Ferenc, hogy ő szerette volna ezt, de nincs rá lehetőség, hogy ott eddzenek. Szóba került még az is, hogy mennyire erősödött meg a bizalom közte és a klubvezetés között a múlt héten megszerzett három pont hatására, de erre nem tudott választ adni a diósgyőri szakvezető, aki elmondása szerint úgy közelít ehhez a témához, hogy hároméves szerződést kötöttek vele és ő ezt nagyon szeretné kitölteni.

– Berecz Csaba –
Információk a Mezőkövesdre utazó szurkolóknak

 • A mezőkövesdi mérkőzésre a DVTK drukkerek háromféle jegyet vásárolhatnak. A belépők 500, 1000 és 1500 forintba kerülnek.
 • Ingyenes regisztrációs jegy váltására ezúttal nincs lehetősége a 14 éven aluli és 65 éven felüli szurkolóknak.
 • Belépőket a DVTK Szinvaparkban található üzletében, a mezőkövesdi stadionnál (a meccs napján 8 órától), a Ticket Express jegyirodáiban, a megyei IBUSZ irodákban, valamint az interneten, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni.
 • A találkozó szurkolói kártya nélkül is megtekinthető, de akinek van, az a jegyváltáshoz vigye magával, a gyorsabb kiszolgálás érdekében.
 • A Mezőkövesdi Városi Stadion kapuit egy órával a mérkőzés kezdete előtt, vagyis 14.30-kor nyitják.

A 17. forduló programja

November 26., szombat

 • 15.30: Swietelsky Haladás – Debreceni VSC (Sopron)
 • 15.30: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC (Kecskemét)
 • 15.30: Ferencváros – Gyirmót FC
 • 15.30: Budapest Honvéd – Vasas FC
 • 15.30: Diósgyőri VTK – Paksi FC (Mezőkövesd)
 • 18.00: Videoton FC – MTK Budapest (Felcsút)

A bajnokság állása

1. Vasas 16 9 4 3 26-15 31
2. Videoton FC 16 8 3 5 35-18 27
3. Ferencváros 16 7 5 4 31-24 26
4. Budapest Honvéd 16 7 4 5 25-16 25
5. Mezőkövesd Zsóry FC 16 6 5 5 18-20 23
6. Swietelsky-Haladás 16 6 4 6 19-20 22
7. Újpest FC 16 5 7 4 26-24 22
8. Debreceni VSC 16 5 5 6 20-22 20
9. MTK Budapest 16 4 6 6 10-17 18
10. Paksi FC 16 3 8 5 15-21 17
11. Diósgyőri VTK 16 4 3 9 21-33 15
12. Gyirmót FC 16 3 4 9 8-24 13