DVTK vs. MTK – Bekő: “Jöjjön, aminek jönnie kell…”

Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője
Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Szerdán 18.30-tól Diósgyőri VTK – MTK Budapest mérkőzést rendeznek Diósgyőrben, a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Annak, hogy hétköznap kerül sor erre találkozóra, az alábbi az előzménye: a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck, a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt kérte a szövetség illetékeseit, hogy halasszák el az élvonalbeli pontvadászat 15. fordulóját (amelyet eredetileg november 7-én játszottak volna) egy későbbi időpontra, s ebben a Magyar Labdarúgó Szövetség is partner volt. A mai dátum tulajdonképpen egy „pót” időpont volt a naptárban, annak ellenére, hogy a Magyar Kupa hivatalos versenykiírásában december 2-án már a negyeddöntők első felvonásait bonyolították volna le.

– Újdonságot nem tudok mondani: meg kell nyerni a szerdai mérkőzést – kezdte Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője a keddi sajtótájékoztatóján. – Ennyi és nem több. A játékunkkal az utóbbi időben nincs probléma, egy dolog hiányzik, de az nagyon, ez pedig a gól. Ezen kell javítani, ami nem egyszerű, de a felelősség közös.


Ön szerint mi lesz a DVTK - MTK mérkőzés végeredménye?

  • Egy gólos DVTK győzelem
  • Magabiztos fővárosi siker
  • Egy góllal nyer az MTK
  • Döntetlen
  • Fölényes diósgyőri diadal

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

Nem tud kreálni

Az előző két fordulóban, Debrecenben, illetve hazai pályán a Paks ellen, igencsak hadilábon állt a Diósgyőr a helyzetek értékesítésével. Mégis mi kellene ahhoz, hogy mindez megforduljon?

– Az adott pillanatban kell jó döntést, döntéseket hozni – válaszolta Bekő Balázs. – Gyakorolhatunk bármit edzésen, főleg azt, hogy miként kerülünk helyzetbe, hogy dolgozzuk ki a lehetőségeket, de teljesen más a miliője egy edzésnek és teljesen más a mérkőzésnek, más idegállapotban van a játékos, nem ugyanaz az érzés dolgozik benne. Hiába szeretnék, akkor sem tudnék olyan szituációt kreálni a tréningen, mint ami a meccsen történik. A szombati mérkőzés után azt mondtam az öltözőben: gyerekek, amennyit melóztatok és amennyit tettek, az mind szuper, csak nem tettük fel az i-re a pontot. Meg kell tanulnunk helyesen írni.

A helyzetek kihagyása azt is hozza, hogy az eredményesség nincs szinkronban a mutatott játékkal.

– Azt nyilatkoztam múlt szombaton, hogy ebbe bele lehet betegedni, de azért bizakodik az ember – fogalmazott a DVTK vezetőedzője. – Látszik, hogy tudunk rendesen játszani, dominálni, nem ad-hoc jelleggel csinálunk dolgokat. Az irányvonal jó, de meg kell találni azt, amivel eredményességben átlendülünk. Ha a Paks elleni utolsó fél óra nem mozdít meg bennünk semmit, akkor micsoda?Ott semmi sem

Hetekkel ezelőtt a klubvezetés részéről elhangzott, hogy az utolsó öt fordulóban 8–9 pontot kellene gyűjtenie a csapatnak, a vezetőedzőnek, ellenkező esetben… Az eddigi mérleg: két összecsapás, egy pont és már csak három mecc­s van az őszből.

– Lehet furcsán hangzik, de nem ezzel foglalkozom – szögezte le Bekő Balázs. – Engem nem annak kell motiválnia, hogy három, hat vagy kilenc pontot kell szerezni, hanem az, hogy a csapat nyerjen. Aztán hogy az adott meccsből mit hozunk ki, az más kérdés. Attól, ha ezzel foglalkozom, nem fogom jobban csinálni a dolgom, sőt nagy valószínűséggel rosszabbul. Jöjjön, aminek jönnie kell… Nem szabad ezt nézni, mert akkor ráültetem ezt a játékosaimra is, és akkor gát lesz bennük, márpedig attól nem leszünk jobbak.

Mégiscsak vízválasztó összecsapás következik, hiszen vereséggel nem teljesül az ultimátum… – hangzott a közbevetés.

– Olyanon egyelőre nincs értelme polemizálni, ami nem történt meg. Pozitív vagyok, így gondolkodom, nem tudok abban elmerengni, hogy mi lesz, ha… Majd történnek az események, a cél az, hogy nyerjük meg a meccset. Egyelőre eddig gondolkodom, és azon, hogy miként tudom úgy összeállítani úgy a csapatot, hogy reális esély legyen nyerni, illetve olyan pszichés állapotba hozni a játékosokat, hogy ugyanezt ők is elhiggyék.

Szóba került még az augusztusi MTK elleni budapesti találka (0-5), valamint a kék-fehérek futballja.

– Ott semmi nem működött – ismerte be Bekő Balázs. – Bár ez is furcsa, mert az első gólig teljesen parti mecc­s volt, előttünk is adódtak helyzetek. Egy idő után azonban teljesen szétestünk, így azért mondtam azt utána: azt a mérkőzést el kell felejteni, mert olyan még egyszer nem fordulhat elő, hogy egy csapat így az atomjaira esik szét. Nem is gondolom, hogy ilyen még egyszer megtörténhet. Az MTK a korábbiakhoz képest nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, a védekezésből támadásba való átmenetre, ezt jól csinálják. Kulcs lesz, hogy mennyit birtokoljuk a labdát, milyen labdaeladásaink lesznek, és azok hol történnek a pályán. Meg kell akadályozni azt, hogy kontrázzanak, keményen, agresszíven, céltudatosan és komoly taktikai fegyelemmel kell játszanunk.

– Molnár István –


100 ezerért dobálta szotyival a bírót a DVTK alkalmazottja

Miskolc – A szombati DVTK – Paks meccs után két diósgyőrieket érintő esetet is tárgyalt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kedden. tovább »

Labdarúgó NB I – Eredmények és tabella – 15. forduló

Budapest – A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában, melyet november elejéről halasztottak el a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc miatt. tovább »

Labdarúgó NB I – Az Újpest az utolsó pillanatban mentett pontot Felcsúton

Felcsút – Az Újpest a 94. percben szerzett góllal 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga november elejéről a magyar válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezője miatt elhalasztott 15. fordulójának keddi mérkőzésén. tovább »

Szóvivő érkezett a DVTK-hoz

Miskolc – Dr. Makkai Orsolya személyében a december 1-től szóvivővel bővült a Diósgyőri VTK stábja. tovább »

Labdarúgó NB I – A címvédőt fogadja a listavezető

Budapest – A Debrecen után papíron egy újabb erős ellenfél vár a listavezető Ferencvárosra az OTP Bank Ligában, melynek hétközi, 15. fordulójában a címvédő, s az utóbbi időben javuló formát mutató Videoton látogat a Groupama Arénába. tovább »