DVTK vs. Mezőkövesd – Egy-egy pont, egy-egy kis kapaszkodó

A góleső mellett a "rendesből" is kijutott a Nagyerdei stadionban
A góleső mellett a "rendesből" is kijutott a Nagyerdei stadionban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Miskolc, Mezőkövesd – Döntetlen született a megyei rangadón, a kiesés elkerülésért vívott harcban.


A labdarúgó NB I 31. fordulójában szombaton este Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC bajnokit rendeztek. Debrecenben, a Nagyerdei stadionban, mivel az átépítés alatt álló Diósgyőri stadion csak a jövő év februárjára lehet kész, és addig máshol kell játszania hazai mérkőzéseit a piros-fehér együttesnek, de nem fogadhat csapatot olyan létesítményben, amely ellenfelének a stadionja, így ez a meccs nem lehetett Mezőkövesden.

dvtk_mse_boon_hgy-ultras1

Az emiatt megnövekedett utazási távolság nem rettentette el a DVTK szurkolóit, háromezren keltek útra, hogy segítsék kedvenceiket a kiesés elkerülésért vívott harcban. De a vendég szektor sem maradt üresen, 83-an váltottak ide jegyet, és összességében olyan nézőszám jött össze, a mindkét borsodi csapat számára semleges helyszínen, amit a stadiont hazai pályaként használó Debreceni VSC sem tud mindig produkálni.

di_dvtk_mezokovesd-43

A két csapat edzője az elmúlt heti kezdőcsapatán egyaránt egyet-egyet változtatott: Bódog Tamás a pályaválasztó részéről kényszerű okból, Karan sárga lapos eltiltása miatt Jagodinskist tette be a védelem középére, így a két héttel ezelőtti stabil duó száz százalékban kicserélődött, ugyanis már a múlt héten is az eltiltását töltő Lipták helyén az egy hete ,,beújított” Busai mellett a lett válogatott lett a másik új belső védő.

di_dvtk_mezokovesd-42

A vendégek részéről Radványi Miklós is a védelem közepén cserélt, Fótyik kimaradt, Szeles pedig bizalmat kapott. Vagyis a Honvéd elleni négygólos hazai vereség nem robbantotta szét a múlt heti csapatot, és ahogy akkor, így most sem került be egyetlen olyan játékos sem a csapatba, akit a két hete elköszönt vezetőedző, Sivic Tomislav hozott a télen.

Locsoltak

Locsoltak a meccs előtt, mesterségesen, az öntöző berendezéssel, majd a természet is besegített, fentről is jött az égi áldás, miközben fekete felhők uralták az égboltot a Nagyerdő felett. A vizes, csúszós fű azt vetítette előre, hogy gyors lesz a játék, ami részben igazolódott is, hiszen sokat futottak a játékosok, megfelelő volt az iram, de az első tíz percben nem sok minden látszott abból, hogy ki, mit szeretne játszani. Aztán az első kaput veszélyeztető akciójából vezetést szerzett a Mezőkövesd, majd a másodikból is, így 17 perc játék után máris két góllal vezetett, egyrészt Molnár G.-nek köszönhetően, aki higgadtan értékesítette a lehetőségét, majd utána gólpasszt adott Sósnak. Ezen kívül kellett ehhez a két találathoz a bizonytalankodó, agyonstoppolt hazai védelem, ahol Busai idegenül mozgott. Emiatt nem sokáig játszott itt, edzője egy sorral előrébb küldte, ugyanis nem volt mire várni, a jelentős hátrányban kockáztatnia kellett a DVTK-nak, és azt is tette, amikor átálltak a háromvédős rendszerre. Ettől egy picit sokan lettek a középpályán, áthatolhatatlan dzsungelnek tűnt ez a rész, és bár a bozótvágó kést a leggyakrabban Ugrai vette a kezébe, de nem nagyon tudta használni, nem volt képes arra, hogy jó passzokkal helyettesítse az irányító Nono Villart, akinek ezzel a meccsel járt le az eltiltása. Persze néhányszor azért sikerült megzavarnia a kövesdiek védelemét a Diósgyőrnek, és meleg pillanatokat okozni, de Vela két lövése célt tévesztett, a többi alkalommal pedig a Hudák, Szeles irányította hátsó alakzat tisztázni tudott. A dél-borsodiak kivárásra játszottak, arra, hogy labdaszerzés után olyan további kontragólokat érjenek el, mint amilyen az első kettő is volt, de az építkező munkába becsúszták a hibák, amikor pedig adott volt minden a kiütéshez, a 44. percben Bacelic-Grgic elvétette a bal felső sarkot. Ennek ellenére teljesen megérdemelt kétgólos vendég előnnyel ért véget az első játékrész, elsősorban azért, mert a Diósgyőr zavart, a Mezőkövesd pedig nyugodt csapat benyomását keltette.

dvtk_mse_boon_di2

Fordulás után

A szünetben egyik edző sem cserélt, vendég oldalról ez nem is volt indokolt, a pályaválasztó részéről pedig nem igazán volt kit beküldeni. A második félidő kezdése után nem sokkal nyitott lett a meccs, azzal, hogy szépített a DVTK a 48. perc elején. Egy olyan szituációt követően, amelynél a kövesdi védők lest reklamálták, nem minden ok nélkül, ugyanis a televíziós visszajátszásokból az derült ki, hogy ha a gólszerző Makrai nem is, de a mögötte álló Novothny lesen volt, amikor Eperjesi a kapu előterébe küldte a labdát. A DVTK a találat után is háromvédős játékkal folytatta a meccset, Jagodinskis volt hátul középen, akinek ha kellett, az ezúttal is tanári módon játszó Mevoungou segített be. A Diósgyőr 3-4-3-as felállása tulajdonképpen egytérfelessé tette a meccset, de a Kövesd játékában benne voltak a kontrák, így izgalmas volt az a csata, amelyben Iványi játékvezetőt is érte néhány kihívás, de a 11-esre játszó, abban reménykedő támadóknak mindannyiszor csalódást okozott a rutinos sípos. A DVTK fölénye a játékrész közepén góllá érett, Busai egy remek találattal próbálta feledtetni, a kényszer belső védőként mutatott halvány produkcióját.

Az egyenlítés után ,,újabb meccs kezdődött”, a Diósgyőr nem vett vissza, és volt egy meglepő cseréjük is, amikor az egyetlen ,,rendes” belső védőt lehozta Bódog edző, és Mevoungout rendelte hátra (mint utóbb kiderült azért, mert úgy látta, hogy a jól védekező, addig középpályást játszó kameruni már kevésbé tud besegíteni a támadásokba), a helyére érkező Daushvili viszont sokáig kereste a helyét, ezúttal nem tudott olyan jól beszállni a játékba, mint legutóbb, Gyirmóton. A Kövesd jobbára a védekezéssel volt elfoglalva, de Strestik, illetve az új erők, a becserélt Baracskai és Diallo révén azért igyekeztek kellemetlen pillanatokat okozni a DVTK kapuja előtt. Ilyenre volt példa a másik 16-oson belül is, de végül a nagyobb nyomással játszó Diósgyőr nem tudta begyömöszölni a harmadik találatot, ahogy a Kövesd ellencsapásai sem vezettek újabb találathoz.

dvtk_mse_boon_di

Maradt a döntetlen, egy izgalmas jó mérkőzésen, és ez azt jelenti, hogy egyik csapat sem tudta a másikat az NB II felé küldeni, viszont egy apró lépésre, egy pontra kerültek a 11. helyen álló és ebben a fordulóban vereséget szenvedett MTK-tól, így a borsodiak sorsa a hátralévő két fordulóban dől el. A DVTK mivel a jövő héten éppen az MTK vendége lesz, egy esetleges győzelemmel bennmaradhat, a Kövesd pedig a Paksot fogadva, esetleges sikere esetén órási lépést tehet az élvonalbeli tagságának meghosszabbítására.

– Berecz Csaba –Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC
2-2 (0-2)

Debrecen, 3043 néző. V.: Iványi (Theodoros, Buzás).

Diósgyőri VTK: Antal (5) – Eperjesi (6), Jagodinskis (5), Busai (5), Tamás M. (5) – Mevoungou (7) – Vela (6), Novothny (5), Ugrai (5) – Makrai (6), Szarka (5). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (6) – Vági (5), Hudák (6), Szeles (5), Gohér (5) – Egerszegi (6), Bacelic-Grgic (5) – Molnár G. (7), Strestik (6), Sós B. (6) – Kink (6). Vezetőedző: Radványi Miklós.

Csere: Sós helyett Baracskai (6) a 61., Kink helyett Diallo (-) a 66., Jagodinskis helyett Daushvili (-) a 72., Busai helyett Fülöp (-) a 82., Molnár G. helyett Pauljevic (-) a 83. percben

Sárga lap: Tujvel a 31., Makrai az 51., Egerszegi a 67., Szeles a 70., Baracskai a 91. percben.

Gólszerző: Molnár G. (0-1) a 13., Sós (1-1) a 17., Makrai (1-2) a 48., Busai (2-2) a 68. percben.

Bódog Tamás: – Az első félidő értékelhetetlen, a második az jó volt, az rendben volt, azzal elégedett vagyok. A szünetben a játékosok fejében tisztára kellett mosni egy-két dolgot, a kiesés elleni harcban nem lehet ennyire nyálasan játszani, mint ahogy azt az első félidőben tettük, mert messze helyezkedtek egymástól, a párharcok során nem értek oda, szétszakadt a csapat, agresszivitás semmi. A csatárok magasan próbáltak letámadni, ugyanakkor mélyen védekeztünk, emiatt olyan távolság nyílt a csapatrészek között, amit nem lehet levédekezni. Lehet sokat futni, sprintben közlekedni, de nem lehet odaérni. A második félidőben úgy játszottak, ahogy kell, és ha előtte is ezt tesszük, akkor nem lett volna katasztrofális az első játékrész. A jövő héten az első perctől így próbáljuk meg felépíteni a meccset, ahogy most a második játékrészt. Persze, a szünetben elfogadtam volna a döntetlent, ami a meccs előtt csalódás lett volna, így viszont reális a pontosztozkodás, ezzel nincs semmi gond, de a mi helyzetünkben megengedhetetlen, hogy elajándékozzunk egy félidőt.

Radványi Miklós: – Az első félidőben úgy alakult a meccs, ahogy megbeszéltük, elterveztük, erre készültünk egész héten. Játszottunk egy fantasztikus 45 percet, amikor a csapatban volt sebesség, agresszivitás, így 2-0-s előnnyel mentünk a szünetre. A második játékrész első 10-15 percében olyan aktívan szeretünk volna játszani, mint ahogy azt az elsőben tettük, erre rögtön az elején kaptunk egy buta gólt, ugyanis az nem fordulhat elő, hogy egy kivédekezett szöglet után egy üres játékos gólt fejeljen. Meg kell nézzem majd ezt a találatot, de a játékosaim azt mondták, hogy les volt. Utána a hazai csapat játszotta a játékát, mi idegeskedni kezdtünk, és ugyanaz fordult elő, mint a múlt héten, hiányzott a második félidőben az agresszivitás, a sebesség. Végül az 1 ponttal meg kell legyünk elégedve, bár az első félidő alapján hármat kellett volna szereznünk, és bár a meccs előtt elfogadtatunk volna az egy pontot, így egy kicsit bosszús vagyok. A játékosokat viszont meg kell dicsérjem, az akarattal nem volt baj, ha így folytatjuk a hátralévő két meccsen, akkor nem lehet baj.


A gólok története

13. perc: Egerszegi indítása után Kink iramodott meg a bal szélen, elfutása végén éles szögből a kapu rövid oldalát célozta meg. Antal nem tudta megfogni a labdát, kipattant róla, ami után Busai és Novothny szabadíthatott volna fel. Előbbi átengedte ezt Novothnynak, de ő elvesztette a játékszert a 16-osnál, középen, így az megint Kinkhez került, aki Busai becsúszása közepette jobbra passzolt, ahol a középre húzódó Tamás M. mellett teljesen üresen maradt Molnár G. 12 méterről, bal lábbal a kapu bal felső sarkába lőtt, 0-1.

17. perc: Gyors vendégakció bontakozott ki a pályán, Egerszegi a kezdőkörből jobbra tette ki a labdát Molnár G.-nek. A középpályás remek passzal küldte be a diósgyőri védők mögé a labdát a bal szélről befutó Sós felé, aki megelőzte Busait a labdaátvétellel, majd jobbról, 11 méterről mértani pontossággal, laposan, a hosszú alsó sarokba lőtt, 0-2.

47. perc: Ugrai baloldali szögletét Tujvel tenyerelte ki, a vendégvédők röviden szabadítottak fel, a labda a jobb oldalon Eperjesi elé került, aki visszaívelte a játékszert a kapu előterébe, ott pedig Makrai 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 1-2.

68. perc: Makrai a bal oldalon vette át a labdát, és a túloldalra tette át a játékszert. Ott Vela vehette át üresen, aki néhány lépés után középre adott, a belül érkező Busai pedig a vele futó Bacelic-Grgic mellett 6 méterről, sarokkal a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 2-2.


OTP Bank Liga, 31. forduló:

A tabella:

1. Budapest Honvéd 31 18 5 8 49-28 59 pont
2. Videoton FC 31 17 8 6 61-26 59
3. Ferencváros 31 13 10 8 51-40 49
4. Vasas 31 14 6 11 47-38 48
5. Paksi FC 31 11 11 9 38-33 44
6. Swietelsky Haladás 31 12 7 12 40-42 43
7. Újpest FC 31 9 12 10 45-48 39
8. Debreceni VSC 31 10 8 13 37-40 38
9. Diósgyőri VTK 31 10 6 15 38-55 36
10. Mezőkövesd Zsóry FC 31 9 9 13 35-51 36
11. MTK Budapest 31 8 11 12 25-35 35
12. Gyirmót FC 31 4 9 18 18-48 21 – már kiesettA 32. forduló programja:

május 20., szombat:

  • Újpest FC-Swietelsky Haladás 18.00
  • Debreceni VSC-Budapest Honvéd 18.00
  • MTK Budapest-Diósgyőri VTK 18.00
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 18.00
  • Gyirmót FC-Vasas 18.00
  • Videoton FC-Ferencváros, Felcsút 20.30

DVTK vs. Mezőkövesd fotókon és videókon

DVTK vs. Mezőkövesd fotókon és videókon

Háromezer diósgyőri fanatikus kelt útra Debrecenbe, hogy 100 km-re Miskolctól is hazai pályát varázsoljon a piros-fehéreknek a Mezőkövesd elleni borsodi rangadón. A matyóvárosból csupán néhány tucatnyian érkeztek a Nagyerdei Stadionba és láthatták, hogy a helyenként szakadó esőben egy fordulatos mérkőzésen osztoztak meg a pontokon a megyei riválisok. Nézze meg Ön is Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC felvételeit!<

DVTK vs. Mezőkövesd - Edzői nyilatkozatok

DVTK vs. Mezőkövesd – Edzői nyilatkozatok

„Az első félidő értékelhetetlen, a második az jó volt, az rendben volt, azzal elégedett vagyok” – így nyilatkozott Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Mezőkövesd elleni 2-2-es bajnoki döntetlent követően. Radványi Miklós, a Kövesd mestere a következőképpen értékelt: „ha így fogunk játszani a hátralévő két meccsen, akkor nem lehet baj”.

BOON-ÉLŐ – DVTK vs. Mezőkövesd 2-2 (0-2)

BOON-ÉLŐ – DVTK vs. Mezőkövesd 2-2 (0-2)

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 31. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a debreceni Nagyerdei Stadionban fogadta a Mezőkövesd csapatát szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

hirdetés


hirdet�s