Friss hírek

2008.08.15. 19:55

Olasz katonák a nagyvárosokban - sikeres volt a terv

<p>Az első eredmények alapján sikeresnek nevezte pénteken az olasz belügyminiszter, hogy háromezer katonát vezényeltek a nagyobb városokba. "Az akció célja a biztonság növelése, és az állampolgárok megértik ezt" - közölte Roberto Maroni.</p>

Az olasz katonákat augusztus negyedikén vezényelték többek között Róma, Nápoly és Milánó utcáira, és azóta 37 embert tartóztattak le, és több mint ezer autót vizsgáltak át - közölte az olasz belügyminiszter. A letartóztatott emberek közül 33-an az Európai Unión kívülről érkeztek Olaszországba.

Az olasz baloldal és a rendőrszakszervezetek is kritizálták Silvio Berlusconi jobboldali kormányát a "városközpontokat militarizáló" terv miatt. De a belügyminiszter szerint a hathónapos határidő lejárta után újabb hat hónapra megújítják majd az intézkedést. "Még akkor is, ha túl korai következtetést levonni, az első eredmények alapján sikeres volt az akció" - közölte Maroni.

Az érintett olasz nagyvárosokban ezer katona segíti a helyi rendőrséget, további ezren pedig olyan lehetséges célpontokat védenek, mint a nagykövetségek, templomok és vasútállomások. Ezeníkavül az illegális bevándorlókat őrző menekülttáborokhoz szintén ezer katonát vezényeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!