DVTK vs. Mezőkövesd – Az egyik nyert, a másik már előrébb jár

Elek Ákost újra láthatták a DVTK szurkolói
Elek Ákost újra láthatták a DVTK szurkolói - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A DVTK egy belső védőt és a támadó harmad­ba még egy játékost szerződtetne.

A megye két legmagasabban jegyzett labdarúgócsapata játszott felkészülési meccset Diósgyőrben, szombaton délelőtt: az élvonalbeli Diósgyőri VTK az NB II-es Mezőkövesd-Zsóry FC gárdáját fogadta Miskolcon, az Andrássy úti műfüves pályán.

Hiányérzete van

A két együttes összecsapása egy hazai gólt és négy kapufát hozott (utóbbit egyenlő elosztásban). A hidegben lejátszott meccsen a piros-fehér drukkerek nem igazán hevülhettek fel csapatuk játékától, két héttel a bajnoki rajt előtt. A Diósgyőr szakvezetője, Egervári Sándor is mértéktartóan fogalmazott csapata produkciójáról:

– Küzdelmes mérkőzés volt, sajnos az edzőtábor füves pályái után vissza kellett térnünk a műfűre. Viszont volt gólöröm, és ezt jó volt látni, mert ez jelzi, hogy a játékosok közelebb kerültek egymáshoz. A látottakkal nem voltam megelégedve, a gyors 1-2 érintős játékkal kapcsolatban van hiányérzetem. Szóval van még javítani valónk annak érdekében, hogy sikeresek tudjunk lenni, amikor elkezdődik a bajnoki idény.

A vezetőedző arról is szólt, hogy Egerszegit kényszerű ok miatt játszatta a védelem közepén, Lipták és Tamás sérülése miatt. A maródi belső védők közül előbbi pár napon belül visszatérhet, utóbbi viszont csak február végén. Egervári Sándor azt is elmondta, hogy ezen a poszton már Jamest is kipróbálták, de Egerszeginek jobban megy az itteni játék. A DVTK-ból ezen a napon hiányzott még Kitl, aki térdsérülése miatt nem játszhatott, valamint Halmai, aki keresztszalag-szakadása után van felépülőben, Antal kapus, aki ezúttal nem jutott lehetőséghez, valamint a szerződéssel rendelkező Grumic és Husic sem, akikkel kapcsolatban kiderült, hogy nem számítanak rájuk tavasszal, és már a törökországi edzőtáborba sem tartottak a piros-fehérekkel.

Mennyi időre szól?

A DVTK első csapatának tagjai közül 15 mezőnyjátékos és 2 kapus neve került be a szombati felkészülési mecc­s jegyzőkönyvébe (köztük két olyan játékosé, Bacsáé és Okuká is, akikkel kapcsolatban napvilágot látott, hogy a nyáron lejáró szerződésüket meghosszabbították, arról viszont nem adtak tájékoztatást a DVTK részéről, hogy mennyi időre szól a megállapodás, hogy fél esztendőre vagy 1-2 évre), és ha hozzávesszük a Kitl, Lipták, Tamás hármast (Halmait azért nem, mert rá aligha lehet számítani tavasszal), akkor elég kis létszámúnak tűnik a keret.

Egervári Sándor azon matekunkra, hogy az őszi keretből három játékosra nem számít(hat) (a Debrecenbe szerződött Takács T. mellett Grumicra és Husicra), és csak egy érkező van (Elek személyében), úgy reagált, hogy szeretnének még igazolni, de nagyon nehéz most magyar játékost megszerezni, mert szinte mindenkinek élő szerződése van. Mint megtudtuk, a DVTK két labdarúgóval szeretné még bővíteni keretét, egy belső védővel és a támadó harmadba egy játékossal. Egervári Sándor elmondása szerint vannak ezzel kapcsolatos tárgyalások, és lapunk érdeklődésére elmondta, hogy olyan labdarúgókról van szó, akik azonnal a csapatba állíthatók lennének, vagyis a beépítésükre nem kellene hosszú időt fordítani.

dvtk-mezokovesd-focimeccs14-st

Kövesd

Nem csak Egervári Sándor, hanem a kövesdiek szakvezetője, Pintér Attila is úgy nyilatkozott, hogy még változhat csapata kerete a bajnoki rajtig. A Mezőkövesd-Zsóry FC szakvezetője a felkészülési meccset így összegezte:

– Jó mérkőzés volt. Az első félidőben több olyan periódus volt, amikor hagytuk, hogy a Diósgyőr kezdeményezzen. A szünetben rendeztük a sorokat és a második félidőben már teljesen elégedett lehettem a csapattal. Megvoltak a lehetőségeink, a Diósgyőr pedig nem tudott veszélyt jelenteni a ka­punkra. Amit gyakoroltunk idáig, azt maximálisan visszakaptam a második játékrészben.

A szakvezető arról is beszélt, hogy csapatában vannak olyan játékosok, akik még egy-másfél hete vannak náluk, és emiatt még csiszolódniuk kell a csapatba, de a bajnoki rajtig a másodosztályban még három hét van. Pintér Attila arra a kérdésre, hogy változhat-e még a keretük, azt felelte, hogy december óta dolgoznak az erősítésen, szakmailag és emberileg is olyan játékosokat keresnek, akik alkalmasak nagy feladatok megoldására, ami nem egyenlő a szezon végi feljutással, ez ugyanis nem elvárás a klub vezetése részéről. A kövesdi szakvezető elárulta, hogy van még egy-két kiszemeltjük, de neveket nem említett, csak azt közölte, hogy napokon belül kiderül, hogy lesz-e még valaki a dél-borsodiak szerződtetett játékosa.

– Berecz Csaba –


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry FC
1-0 (1-0)

Diósgyőr, 150 néző. V.: Nagy R. (dr. Varga Zs., Márkus T.).

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka (Eperjesi, 80.), Egerszegi, Kovács G., Nemes (Németh M., 65.) – James, Elek – Bacsa (Nikházi, 46.), Koman (Bognár, 46.), Barczi – Novothny (Griffiths, 65.). Vezetőedző: Egervári Sándor.

Mezőkövesd-Zsóry FC: Horváth T. – Vági (Dvorschák, 78.), Szeles (Nagy J., 78.), Fótyik (Devecseri, 78.), Polényi G. – Hegedűs D. (Tamási, 78.), Nicorec (Rácz, 73.), Tóth B. (Tajthy, 57.), Szatmári – Frőhlich (Molnár G., 53.), Sós (Heffler N., 11.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Kovács G. (1-0) a 23. percben.