Sport

2012.09.09. 18:43

Paralimpia 2012 - Szekeres Pál: ez volt az utolsó paralimpiám

London, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - Saját elmondása szerint utolsó paralimpiáján vett részt Londonban a kerekes székes vívó Szekeres Pál, aki a tőrözőknél egyéniben a negyeddöntőig jutott, csapatban pedig a hetedik helyen végzett.

London, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - Saját elmondása szerint utolsó paralimpiáján vett részt Londonban a kerekes székes vívó Szekeres Pál, aki a tőrözőknél egyéniben a negyeddöntőig jutott, csapatban pedig a hetedik helyen végzett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára - aki hat paralimpián három aranyat és három bronzot nyert - az MTI érdeklődésére először a szombati csapatverseny történéseit elevenítette fel:

"A 45-29-re elvesztett negyeddöntőben harcoltunk végig a kínaiakkal, akik nem szoktak ennyi tust kapni. Sajnos ők jutottak nekünk a sorsolásnál, mivel nem első számú kiemeltek voltak, mert abban az esetben a britekkel kezdtek volna, akkor pedig talán odaérünk a bronzéremre. Ami az egyénit illeti, a francia sráccal az utóbbi években mindig szoros meccseket vívtunk, most jobb volt nálam. Az a helyzet, hogy megöregedtem kicsit. Most a londoni játékok előtt még a nyaralás alatt is erősítettem és úsztam, hogy jó kondiban legyek, de egyszerűen nehezebben regenerálódik már a szervezetem."

A brit szervezőkre kitérve a 48 éves sportember elmondta, hogy parádés volt a lebonyolítás, a helybéliek kedvesek, a szállás kiváló, és az étkeztetés pedig a legjobb, amit eddig tapasztalt. Hozzátette: a maga részéről ötöst adna a rendezőknek.

Közelebbi és távolabbi terveiről szólva Szekeres Pál kifejtette:

"Ez a paralimpiám volt az utolsó. Természetesen nehéz elszakadni a sportágamtól, le fogok járni vívogatni, hazai versenyeken elindulok, beszállok a csapatversenyekbe, ezzel együtt azt mondom: jöjjenek a fiatalok. Az én olimpiai történetem 1984-ben, a budapesti antiolimpiával kezdődött, ez így számítva nyolc játékokat és 28 évet jelent a páston, összességében pedig már 36 éve vívok. Vannak sportdiplomáciai terveim is, jövőre lesz a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség tisztújító közgyűlése, sokan megkerestek a meghatározó vívónemzetekből, hogy kandidálok-e az elnöki tisztségre. Természetesen mielőtt meghoznék egy ilyen döntést, otthon egyeztetnem kell a vívószövetséggel, az olimpiai és paralimpiai bizottsággal, valamint a minisztériummal is, ahol dolgozom. Ha megkapom a szükséges támogatást, megnézem, hogy milyen lobbierővel bírok, mindenesetre hadd legyek annyira szerénytelen, hogy kijelentsem: biztosan képes lennék jobban irányítani a szervezetet, mint a mostani spanyol elnök."

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!