Fernando: „Fel kell állnunk a földről”

Akt.:
Fernando: „Fel kell állnunk a földről”
© Fotó: Kozma István
Miskolc – „Büszke vagyok a játékosokra, mindent megpróbáltak elsősorban a második félidőben, nem lehet azt mondani, hogy ne akartak volna” – nyilatkozta Fernando Miguel Fernandez Escribano, a DVTK vezetőedzője a Szombathelyi Haladás elleni 1-0-ás hazai vereséggel zárult találkozó után.

Fernando Miguel Fernandez Escribano: – Nehéz napon vagyunk túl, nagy reményekkel vártuk ezt a találkozót. Az első félidő nagyon rossz játékot hozott, lassan járt körbe a labda, mindkét oldalon sok hiba, sok pontatlanság jellemezte a játékot. Mi nem találtuk a megfelelő területeket, ahol szerettünk volna létszámfölényt kialakítani, nem tudtuk bejátszani a labdát a középpályás soruk mögé. Nem tudtunk kellő pontossággal passzolni, emiatt alig veszélyeztettük a kaput. Sokat birtokoltuk a labdát a saját térfelünkön, ezzel szerettünk volna területet nyitni elől a támadók számára, ami sajnos nem sikerült. A második félidő első 25 perce másként nézett ki, miután változtattunk, és kijátszottuk a Haladás letámadását. Ekkor eldönthettük volna a mérkőzést, azonban az elmúlt időszakban tapasztalt pontatlanság miatt ezúttal sem sikerült. Rengeteg beadást láthattunk, de középen hiányoztak az a váratlan megoldás, ami a gólhoz elengedhetetlen, még akkor is, ha több lövéssel próbálkoztunk, és kapufát is eltaláltuk. Büszke vagyok a játékosokra, mindent megpróbáltak elsősorban a második félidőben, nem lehet azt mondani, hogy ne akartak volna. Ellenfelünk a mutatott játék alapján nagy ajándékot kapott, nem éreztem a veszélyt a támadásaikban, egy pontrúgás után szerezték a gólt is. Gratulálok a Haladásnak a három ponthoz! Megértem a szurkolókat, joggal szomorúak. Minden mérkőzésen ott vannak, legyen az itthon vagy idegenben, de mostanában semmit nem tudtunk visszaadni abból a támogatásból, ami a lelátóról érkezik. Tovább kell menni az úton, nagyon fontos mérkőzés vár ránk Kisvárdán. Fel kell állnunk a földről, ha választhatnék, akkor is a Kisvárdát választanám következő ellenfélnek, mert egy győzelemmel megelőzhetjük őket, és újra a vonal fölé kerülhetünk.


Horváth Ferenc: – Nehéz mérkőzés volt, aminek számunkra az volt a tétje, hogy reményeink életben maradnak-e vagy visszacsúszunk oda, ahonnan indultunk. Az első félidőben a letámadásunk tökéletesen működött, megfojtottuk a DVTK rövidpasszos játékát – amit hozzá kell tennem, gyönyörű játék. Voltak lehetőségeink, ha ekkor gólt lövünk, akkor egészen másként alakul a második játékrész. A második félidő első 15 percében a DVTK szélesebbre húzta a játékát, nekünk többet kellett futni, addig fölényben játszott a DVTK, amíg a játékosok ezt lereagálták. Utána azonban kiegyenlítetté vált a találkozó. Biztos voltam benne, hogy egy gól el tudja dönteni a meccset, nagyon örülök, hogy mi szereztük. Nagyon örülök annak is, hogy a játékosok ilyen presszió alatt is hetek óta ilyen teljesítményt tudnak nyújtani. Mi szempontunkból a helyzet változatlan, továbbra is tök utolsók vagyunk, ezek a győzelmek szépségtapaszok. Viszont ha így folytatjuk, akkor a végén kilyukadhatunk ott, hogy alattunk húzzák meg a vonalat, ami még mindig a csoda kategóriába tartozna. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban!Miskolc – A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 27. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Szombathelyi Haladás együttesét fogadta hazai pályán, szombaton 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 27. forduló Diósgyőri VTK...