Öttusa & laser run

2019.09.09. 14:30

Vasárnapra is egy vb-arany

Guzi Blanka mix váltóban is a legjobbnak bizonyult a laser run világbajnokságon.

Berecz Csaba

Guzi Blanka vasárnap is ,,aranyos” lett

Forrás: UIPM

Ezüstérmet nyert a magyar férficsapat – Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence összeállításban – szombaton a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében, amelyet a dél-koreai válogatott nyert meg (a bronzérmet a britek harcolták ki). Egyéniben Kasza kevéssel maradt le a dobogóról és az ezzel járó olimpiai kvótáról, ötödik lett. Marosi a 11., Demeter a 13., a döntő negyedik magyar résztvevője, Regős Gergely pedig a 31. helyen futott a célba. A francia Valentin Belaud lett a világbajnok, mögötte a brit Joseph Choong és a dél-koreai Dzsun Vung Te végzett a második, illetve harmadik helyen. A magyarok a második érmüket nyerték a hazai világbajnokságon azután, hogy hétfőn a Barta Luca, Réti Kamilla páros szintén második lett női váltóban. A tegnapi zárónapon a mix váltóban a két magyar egység közül a Gulyás Michelle, Kardos Bence kettős a 12., a Kovács Sarolta, Regős Gergely duó pedig a 15. lett.

Laser runban

Ugyancsak Budapesten, az öttusa-vb keretében zajló laser run világbajnokságon a lányok, nők pénteki fellépése után – amelyben az MVSI-Miskolc sportolója, Kovács Flóra U11-ben a 15. helyen végzett –, szombaton a fiúk, férfiak következtek. A legfiatalabbak mezőnyében az MVSI-Miskolc sportolója, Kántor Benedek egyéniben a 6. helyen ért célba, csapatban viszont világbajnoki aranyérmes lett Magyarország tagjaként, Lévai Máté (Kőbánya SC) és Záhonyi Miklós (KSI SE) társaságában.

Vasárnap laser runban a mix váltóké volt a futóterep és a lőállás. Ezen a napon a Kántor Bendek U11-ben, Herbák Hannával párban az 5. lett. Rajta kívül a miskolci Swimming Pentathlon Club három leány sportolója is rajthoz állt. U13-ban Haraszin Linda Franyó Leventével párban 6. helyezett lett, U15-ben a Kozma Réka, Kolonics Dániel duó a 9. helyen zárt. A juniorok párosokat, köztük a Guzi Blanka, Böhm Csaba kettőst a felnőttekkel együtt rajtoltatták, és ebből a versengésből ők jöttek ki győztesen, 11:42-es idővel értek célba, a felnőttverseny első helyezettjét 8 másodperccel megelőzve. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mix váltóban elért világbajnoki arannyal együtt, laser runban három elsőséget szerzett Guzi Blanka, aki pénteken egyéniben és csapatban is világbajnok lett.

A legjobb

A budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság lett az év legjobb öttusaversenye. A szervezők az ezért járó díjat a nemzetközi szövetség (UIPM) szombat esti gáláján vehették át.

,,Nagyon sok munka van a díj mögött, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rá. Igazi csapatmunka eredményeként született meg ez a világbajnokság, a támogatóink, rendező partnereink nélkül nem jöhetett volna létre” – nyilatkozta Gallai István, a magyar szövetség főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!