DVTK vs. FTC – Így állhat fel a Diósgyőr a Ferencváros ellen

A DVTK kezdőcsapata a legtóbbi hazai meccsen, a Haladás ellen
A DVTK kezdőcsapata a legtóbbi hazai meccsen, a Haladás ellen - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A szombaton 17.30-kor kezdődő Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC NB I-es mérkőzés előtt megnéztük milyen változás várható a DVTK összeállításában, felépültek-e a sérültek.

A labdarúgó NB I 13. fordulójában ma 17:30-tól a Diósgyőri VTK a Ferencvárosi TC-t fogadja a Diósgyőri Stadionban. A fővárosi zöld-fehérek idén még veretlenek a bajnokságban, mindössze egyszer, a Puskás Akadémia vendégeként vesztettek pontokat és toronymagasan, 15 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot. Bajnoki veretlenségi sorozatuk több mint egy éve tart, legutóbb 2014. október 4-én szenvedtek vereséget, éppen Diósgyőrben. A piros-fehérek akkori, 2-1-es győzelmét hozó meccsének kezdőcsapatából hatan biztos, hogy nem játszanak, hiszen Kádár, Elek és Alves azóta eligazolt, Husic, Antal és Griffiths pedig sérült. A többiek közül Takács, Grumic mostanában nem standard játékos, így valószínűleg csak Bognár, Okuka és Barczi lehet az, aki most is kezdő lesz (ha már a neveknél tartunk: a sérült Halmai és a betegséggel küszködő Eperjesi sem játszhat).


Ön szerint mi lesz a DVTK - FTC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az edző szerint

– Különösebb motiváció nem szükséges az FTC ellen, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy mit jelent a szurkolóknak, mindenkinek ez a mérkőzés. A Ferencváros legutóbb éppen Diósgyőrben vesztett bajnokit, én most azt várom, hogy ez olyan mérkőzés legyen, amelyben benne van, hogy ezt a sikert megismételhessük – mondta Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője, aki arra a felvetésre, hogy ezúttal a vendég csapat esélyeit jegyzik magasabban, így reagált: – Én nem hiszem, hogy úgy érkezne ide bármelyik csapat, hogy biztosan el tudja vinni a három pontot. Nem abból indulok ki, hogy ki az esélyes, hogy ki nem, hanem abból, hogy tudjuk mivel lehetne ezt a meccset megnyerni. És ha ebből minél többet sikerül megvalósítani, akkor reális esélyünk lesz arra, hogy győzzünk ezen a bajnokin.

A DVTK várható kezdőcsapata:

Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – James, Kitl – Bacsa, Bognár, Barczi – Novothny.