DVTK vs. FTC – Győzelemre kell játszaniuk

A 33 éves, 18-szoros válogatott védő Lipták (középen), azon négy játékos egyike, aki Fernando edzői korszakűnak mindhárom győztes bajnokiján pályára lépett.
A 33 éves, 18-szoros válogatott védő Lipták (középen), azon négy játékos egyike, aki Fernando edzői korszakűnak mindhárom győztes bajnokiján pályára lépett. - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Liptákot is ,,elengedte” a DVTK az első osztályú labdarúgócsapat keretéből.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton 17.00-tól Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC mérkőzést rendeznek a Diósgyőri stadionban. Az összecsapás két résztvevője nagyon eltérő célokért küzd, a fővárosiak bajnokságot szeretnének nyerni, a DVTK pedig ,,csak” bent akar maradni. Az élvonalbeli pontvadászat egyharmadán vannak túl a csapatok, és a tervteljesítésben az FTC jól áll, hiszen vezetik a bajnokságot, a Diósgyőr ezzel szemben a 11., vagyis kieső helyen vesztegel. Az erőviszonyok alapján nem várható egyikben sem változás, kisebb csodának számítana, ha a piros-fehérek éppen a zöld-fehérek ellen szakítanák meg hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatukat és szereznék meg az évad második sikerét.

DVTK vs. FTC - Mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Nemcsak azért, mert fordított felállásban az NB I nyitányán, július 22-én 4-1-re kaptak ki az FTC vendégeként, hanem azért is, mert az előző fordulóban a fővárosiak éppen kisiklottak, az első vereségüket szenvedték el a Puskás AFC otthonában, és emiatt bizonyára azon lesznek, hogy ezt egy győzelemmel feledtessék.

Lenne mit

Feledtetnie lenne mit a DVTK-nak is, kérdés, hogy egy ilyen presztízs meccsre mennyire tudja ,,felpumpálni” magát a csapat, és hogy megússzák a meccset olyan kapitális hibák nélkül, mint ami az Újpest FC elleni, múlt szombati vereséghez vezetett, amikor 1-0-s előnynél Karan fejelt lyukat egy térdmagasságban érkező beadáskor, és ennek köszönhetően is egyenlített a fővárosi csapat, illetve az utolsó előtti percben Mazalovic a saját 16-osán belül adott gólpasszt az ellenfél játékosának.

A DVTK péntek délelőtti sajtótájékoztatóján elsőként azt kérdeztük Fernando Miguel Fernández Escribanótól, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy vannak-e, lesznek-e ezeknek a hibáknak következményei. A szakvezető azt felelte, hogy a hiba benne van a játékban, és hogy ők már túl vannak az Újpest elleni mérkőzés tanulságain, a Ferencváros elleni meccsre koncentrálnak, de annyit azért még hozzátett, hogy nem csak az egyéni hibák vezettek a vereséghez, ugyanis a legutóbbi meccs utolsó 15 percében mutatott csapatszintű gyengébb teljesítmény eredményezte a vereséget.

Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A sajtótájékoztató során Fernando Miguel Fernández Escribano még nem tudta megmondani, hogy ki marad ki, hogy kik alkotják majd a keretet, illetve a kezdőcsapatot. Azt nyilatkozta, hogy olyanok lépnek pályára, akik versenyképesek lesznek, ez az első számú célkitűzés.

Mínusz 2 pont

A szakvezető röviden összegezte az első kört, az eddig eltelt 11 fordulót, és azt mondta, hogy teljesítmény alapon nézve az eddigieket, a DVTK-nak most mínusz 2 pontja van, ezt kell ledolgozniuk. A vezetőedző arról is beszélt, hogy a csapat erősebb, jobb, mint az évad elején, hiszen az Újpest ellen 75 percig jó teljesítményt nyújtott, jól játszott, és folyamatosan, és végig ilyen kiegyensúlyozott produkcióra van szükség.

Lapunknak arra a kérdésére, hogy képes-e a csapata arra, hogy 90 percen át jól teljesítsen, így felelt Fernando Miguel Fernández Escribano:

– A csapatot fejleszteni kell abból a szempontból, hogy 95-96 percig meglegyen ez az egyensúly. Ha az első kört nézzük, volt olyan mérkőzés – a Paks elleni – amikor végig, 95 percig megvolt az a koncentráció, amire szükség van. De mivel nem történt meg elégszer ez az első körben, ezért ezt fejleszteni kell.

Veszélyes ellenfél

Lapunknak arra a felvetésére, hogy a Pakssal ellentétben az FTC az elmúlt heti veresége miatt nagyon akarja majd a sikert, és hogy ennek fényében milyen Ferencvárosra számít, ezt felelte a DVTK szakvezetője:

– Veszélyes ellenfélre. A múlt héten kikaptak a Puskástól, előtte döntetlent játszottak a Debrecen ellen, a tabellán jól állnak, de az elmúlt hetek eredményei miatt nincsenek jó helyzetben. A játékuk az edzőcsere után változott, Rebrovval sokkal direktebb stílusban futballoznak, próbálnak az üres területekre beindulni, ehhez ott van nekik Varga R., Petryak, Lovrencsics. Általában Lanzafame hamis kilencest játszik náluk, nem egy statikus ék szerepét tölti be, visszalépked, elhagyja a pozícióját, és területet próbál nyitni azoknak a játékosoknak, akiknek megvan a sebességük. Futós, dinamikus csapat az FTC. Nehéz ellenük játszani, nem csak azért, mert mostanában nem a legjobb eredményeket érték el, hanem mert mindig nehéz olyan ellen játszani, akinek lehet, hogy hússzorosa a költségvetése a tiédnek.

Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2018/2019-as szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az Észak-Magyarország azt a kérdést is feltette: látatlanban elfogadná-e a döntetlent?

– Ez egy egyszerű szituáció: pontokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy előbbre tudjunk lépni. A Ferencváros más szintet képvisel, ezt tudjuk, de itthon a saját szurkolóink, a saját dolgozóink előtt, akik nagyon sokat tesznek a klubért, saját pályánkon győzelemre kell játszanunk – jelentette ki a diósgyőri szakvezető.

BCS


Liptákról

A sajtótájékoztatón szóba került Lipták Zoltán is, az hogy mi a helyzet a korábbi csapatkapitánnyal, aki hetek óta nem lépett pályára, és a legutóbbi meccseken keretben sem volt.

– Személyes beszélgetést folytattam vele, és ennek során elmondtam, hogy mit gondolok a helyzetéről, azt hogy ő most nem tud segíteni. Tisztelem a múltja miatt, amit eddig elért, amit a csapatért tett, nagyszerű mérkőzései, percei voltak, de neki egy új csapatot kell találnia magának. Sok sikert kívánok neki és a legjobbakat – jelentette ki Fernando Miguel Fernández Escribano.

A védőről a nap folyamán azt is megtudtuk, hogy bár nem bontottak vele szerződést, de az első csapat tréningjeit nem látogathatja, az NB III-as kerettel készülhet.


Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. (Rados) – Shestakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Tóth B. – Bacsa, Márkvárt, Tajti, Juhar – Mihajlovic.Üzentek a szurkolói csoportok
Miskolc - A rendőrség fokozott figyelemmel készül a 2018. október 27-én 17 órától Miskolcon megrendezendő mérkőzésre. A rendőrség a mérkőzéssel kapcsolatban a csapatok szurkolóit az alábbiakról tájékoztatja: A gépjárművel érkező vendégszurkolókat kérjük, hogy az M30-as autópálya Miskolc-Dél le...

DVTK vs. FTC - „Mindenki a Stadionba!”
Miskolc - Pazar videóval hangolnak a hétvégi DVTK vs. FTC rangadóra a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok. Neked is ott a helyed! [poll id="1772"] Hajrá Diósgyőr! Forrás: Facebook | Diósgyőr Szurkolók Közössége. [related-post post_id="4026929"] [related-post post...

Barátai kedd délután köszöntötték a 70 éves Salamon Józsefet (középen a labdával)
Miskolc - A hetvenedik évét betöltő Salamon Józseffel a születésnapján, annak apropóján beszélgettünk. Interjú: Salamon Józseffel, a DVTK Aranycsapatának játékosával. Salamon József, a DVTK csúcstartója, aki 376 NB I-es meccsen játszott a piros-fehér labdarúgócsapatában, október 23-án ünnepelte 7...

Amikor DVTK-szempontból minden szép volt: Márkvárt (térden) gólját indul ünnepelni a két előkészítő, Tóth B. (jobbra) és Bacsa
Miskolc - Ismét kikapott, és maradt a kieső helyen a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. A labdarúgó NB I 11. fordulójában, szombaton délután az Újpest FC csapatát fogadta a Diósgyőri VTK együttese. A két gárda szurkolótábora a meccs előtt azzal igyekezett hangulatot teremteni, hogy az ellenfelet ,,d...

DVTK vs. Újpest
Budapest/Debrecen/Kisvárda/Mezőkövesd/Miskolc - A listavezető Ferencváros kikapott Felcsúton a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában, de így is négypontos előnnyel áll a tabella élén. A fővárosi csapat az első bajnoki vereségét szenvedte el. A címvédő MOL Vidi FC...