DVTK vs. FTC – Emlékkép: tavaly – 33 év után – sikerült győzni

Akt.:
2014. október 4-én a DVTK 2-1-re legyőzte az FTC-t
2014. október 4-én a DVTK 2-1-re legyőzte az FTC-t - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A 32 bajnokin át veretlen FTC, legutóbbi vereségének helyszínén, Diósgyőrben szerepel.

A labdarúgó NB I 13. fordulójában szombaton 17.30-tól a Diósgyőri VTK a Ferencvárosi TC-t fogadja a Diósgyőri stadionban. A mérkőzésről élőbe tudósítunk: dvtk.boon.hu.

A fővárosi zöld-fehérek idén még veretlenek a bajnokságban, mindössze egyszer, a Puskás Akadémia vendégeként vesztettek pontokat, és toronymagasan, 15 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot. Bajnoki veretlenségi sorozatuk több mint egy éve tart, legutóbb 2014. október 4-én szenvedtek vereséget, éppen Diósgyőrben. Jelen helyzetben, a 32 meccses veretlenségi sorozatnál tartó FTC-t legyőzni kisebb csodának számítana a Diósgyőr részéről, a két csapat elmúlt hetekben mutatott játéka és eredményessége alapján.


Ön szerint mi lesz a DVTK - FTC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Előfordulnak

Persze a sportban olykor előfordulnak váratlan események, ebben bízhat a DVTK is. A két együttes ebben a szezonban a fővárosban már megmérkőzött egymással, azt a bajnokit a Ferencváros nyerte fölényesen- Bár azon meccs előtt még abban bíztak a diósgyőriek, hogy a nemzetközi porondról éppen akkor kipottyant zöld-fehéreket esetleg el tudják kapni. A DVTK belső védője, Lipták Zoltán is hasonlókat fogalmazott meg akkor, most azért már egy picit óvatosabb volt.

– Az FTC ellen nem hiszem, hogy fel kell tüzelni bárkit is, biztos, hogy jó hangulat lesz, nagyon jó csapat érkezik hozzánk. Nagyon sok szempontból kiemelkednek a bajnokságból, de egyetlen csapat sem verhetetlen, állunk elébe, megpróbáljuk itthon tartani a három pontot – mondta Lipták Zoltán, aki arra a felvetésre, hogy reményeiket táplálhatja, hogy a múlt hét végén, a bajnoki idényben először fordult elő, hogy nem kaptak gólt egy mérkőzésen, így felelt: – Vége sikerült, itt volt már az ideje, hogy kapott gól nélkül hozzunk le egy meccset, meg is kaptuk szezon közben ezt sokszor, hogy nem jött össze. Reméljük, hogy az FTC ellen ilyen masszívan fogunk védekezni csapatszinten, és akkor nem lesz gond.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy Lipták Zoltán meglátása szerint milyen esélyei vannak a DVTK-nak a FTC ellen, mivel lehetne felülkerekedniük, és erre a védő ezt felelte:

– A Ferencváros most az első, és tényleg kiemelkedik a bajnokságból, de mindenki meg akarja őket verni, mi is így vagyunk ezzel. Nem gondolnám, hogy arról kellene beszélni, hogy lehetetlen legyőzni őket. Van esélyünk, nem is kicsi, de csak akkor, ha a taktikát, amit gyakoroltunk betartjuk, és végig koncentrálva teszi mindenki a saját dolgát. Ez esetben sikeresek lehetünk.

– Berecz Csaba –

Sporthírek


hirdetés


hirdet�s