“Le a kalappal a játékosok előtt”

Akt.:
"Le a kalappal a játékosok előtt"
"Le a kalappal a játékosok előtt" - © Fotó: Homoky György
“… és le a kalappal a közönség előtt, végig biztatták a csapatot” – nyilatkozta Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ferencváros elleni vesztes hazai bajnoki után.

Bekő Balázs (Diósgyőri VTK): – Nagyon nehéz mit mondani, mert sajnos egy olyan meccs kerekedett belőle, amelyen szinte végig emberhátrányban voltunk, és emiatt rengeteg energiát felemésztett a védekezés. Próbáltunk stabilak lenni, nyitva tartani a meccset, ez a 78. percig sikerült. Bosszantó, hogy két olyan gólt kaptunk, ami nem olyan volt, hogy az emberelőnyt kijátszotta volna ellenfelünk. De ettől függetlenül nyilvánvaló volt, hogy a védekezés ki fog minket nyírni egy idő után. Le a kalappal a játékosok előtt, az összes energiájukat latba vetették, és le a kalappal a közönség előtt, végig biztatták a csapatot, és a mérkőzés után értékelték azt, amit a meccsbe belefektettünk.

Thomas Doll (Ferencvárosi TC): – Úgy gondolom, hogy ez egy megérdemelt győzelem volt. Természetesen a javunkra szolgált az, hogy a hazaiaktól kiáltottak egy játékos, és több mint 70 percen át emberelőnyben játszottunk, viszont így nehezebb volt gólhelyzeteket kialakítani. Úgy vélem, ahhoz képest, hogy idegenben voltunk, okosan játszottunk, uraltuk a meccset, nem engedtünk kontrákat, nem emlékszem komoly helyzetre a hazai csapattól. Minden együttes, amelyik idejön játszani, annak nehéz dolga van, nagyszerűek a szurkolók, 90 percen át támogatják a csapatukat. Az egyetlen dolog, amit jobban oldhattunk volna meg, ha hamarabb szerezzük a második gólt, de picit hiányzott a koncentráció az ellenfél kapuja előtt. Viszont ezzel együtt is három fontos pontot szeretünk, amit örömmel viszünk el innen.​
BOON-ÉLŐ – DVTK vs. FTC 0-2 (0-1)

Miskolc – A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 13. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az ősi rivális Ferencvárosi TC együttesét fogadta szombaton 17.30-tól az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!