DVTK vs. Erdős: Itt a piros, hol a piros?

Akt.:
A diósgyőri játékosok sem hitték el, hogy a 11-est megelőző szituációért elmaradt a kiállítás.
A diósgyőri játékosok sem hitték el, hogy a 11-est megelőző szituációért elmaradt a kiállítás. - © Fotó: Homoky György
Miskolc, Sopron – Senki nem akarta elhinni, hogy a pályán maradhatott a szombathelyiek válogatott kapusa, Király Gábor a Haladás – DVTK meccsen. A nagy vihart kavaró szituációt mindenki piros lappal “jutalmazta” volna, egyedül Erdős József játékvezető látta másként, pedig néhány hónappal korábban hasonló esetért piros lapot adott a DVTK kapusának Antal Botondnak…

Szó mi szó, nincs szerencséje a DVTK-nak a játékvezetőkkel. Amint arról már beszámoltunk az egy héttel korábbi fordulóban Kassai Viktor, előbb nem engedélyezte a DVTK számára a piros-fehér mez viseletét és átöltöztette Elekéket, majd egy mintaszerű diósgyőri támadás révén (Bacsa ugratta ki Okukát, akinek a beadását Novothny passzolta a kapuba) a hálóba került a DVTK harmadik gólja, de az oldalvonali asszisztens jelzésére leshelyzet miatt nem adta meg a gólt a játékvezető, mint utólag a visszajátszásokból kiderült tévesen.

A mostani soros, 22. fordulóban a Haladás – DVTK meccs 29. percében Koman nagyszerűen ugratta ki Bognárt, aki elhúzta a labdát a kifutó Király mellett, a kapus már csak elütni tudta a gólhelyzetben lévő diósgyőri játékost. Erdős játékvezető bün­tetőt ítélt, Király Gábort pedig piros lap helyett csak sárgával figyelmeztette. Azt még a sajtópáholyban ülő szombathelyi kollégák is elismerték, hogy ezért bizony piros kártya járt volna.


Ön szerint jól döntött Erdős József játékvezető a Haladás - DVTK meccsen?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

És akkor itt jön a képbe a 2015. augusztus 8-án lejátszott MTK Budapest – DVTK bajnoki mérkőzés, amelynek a játékvezetője szintén Erdős József volt. A mérkőzés 88. percében (amikor már a DVTK-ból Kovács Gábort már kiállította a sípmester) Gera középen ugratta ki Ramost, aki így ziccerbe került, de amikor a diósgyőri kapus, Antal Botond mellett el akarta húzni a labdát, a hálóőr leterítette őt. Ezért Erdős játékvezető 11-es ítélt, és kiállította Antalt.

Egy játékvezető, két tizenegyes, kétfajta ítélet. Mutatjuk az esetekről készült videókat:

MTK – DVTK, 88. perc: fővárosi 11-es és piros lap a diósgyőri kapusnak (az eset a videón 2.33-tól látható):

Haladás – DVTK, 29. perc: diósgyőri 11-es és sárga lap a szombathelyi kapusnak:


Ebben az idényben a Haladás – Diósgyőr meccset megelőzően háromszor vezette a DVTK mérkőzését Erdős József, mindhárom találkozón villant a piros lap (két diósgyőrit is kiállított az MTK elleni találkozón, Békéscsabán a lefújást követően mutatott fel piros lapot Bacsa Patriknak, majd a hazai Békéscsaba elleni találkozón a vendégektől távozhatott Piermayr idő előtt).