Friss hírek

2009.03.13. 17:12

Befejeződött az élelmiszercsomagok szétosztása

<p>Befejeződött az élelmiszercsomagok szétosztása a január végi áramkimaradás károsultjainak Vas és Zala megyében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat összesen 66 településen vitte házhoz az áramszolgáltató egyenként 10 ezer forintos ajándékcsomagját, azoknak, akiknél több mint két napig nem volt áram. Összesen 5800 csomagot osztottak szét.</p>

Az alapvető élelmiszert, tisztító- és takarítószereket tartalmazó csomagokat végül sokkal többen elfogadták, mint azt előzetesen várták. Időközben ugyanis megértették az emberek, hogy ez nem kártérítés, hanem egyfajta gesztus a szolgáltató részéről. Menet közben gondolta meg magát nagyon sok önkormányzat - különösen Vas megyében -, hogy mégis fogadja a Máltai Szeretetszolgálatot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Báthy Andrásné, a szolgálat regionális vezetője.

Az E.ON 60 millió forintot biztosított az élelmiszercsomagokra, és úgy tűnik, hogy éppen kimerítik a keretet - mondta Báthy Andrásné. Hozzátette: néhányan késve jelezték az igényüket, hozzájuk a jövő héten még kiszállítják a csomagokat. Eddig 44 zalai és 22 vasi településen jártak. Az akcióban a szeretetszolgálat 30-40 önkéntese dolgozott, akiket barátságosan fogadták az emberek.

Közben a Magyar Energia Hivatal még mindig vizsgálja, miért volt napokig áramszünet a Nyugat-Duntúlon. Az energetikai miniszter korábban azt kérte: próbálják meg harminc napon belül kideríteni az okokat, de a határidőt nem tudják tartani. Így továbbra sem tisztázott, hogy a rendkívüli időjárás okolható, vagy a szolgáltató mulasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!