DVTK vs. Bp. Honvéd – Vállalkozó szellemet vár el a Egervári, de túlvállalkozást nem kér

Akt.:
Egervári Sándor, a DVTK vezetőedzője
Egervári Sándor, a DVTK vezetőedzője - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Az NB I 21. fordulójában szombaton 15 órától a Budapest Honvéddal játszik itthon a Diósgyőr. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A 2015/2016-os bajnokság tavaszi része a múlt héten kezdődött és a miskolci piros-fehérek 1-0-s vereséget szenvedtek Felcsúton, a Puskás Akadémia FC otthonában. A DVTK a játék több elemében is jobbat nyújtott, mint riválisa, mégsem tudott még csak pontot sem szerezni.

– Az első félidőben bekapott korai gól megviselte a csapatot, amire ráment az első fél óra – tekintett vissza a múlt szombati idénnyitóra Egervári Sándor vezetőedző. – Az utolsó negyedórában többet veszélyeztettünk, gondolok itt például Lipták Zoli megmozdulására, a meg nem adott tizenegyesre. A második félidőben tudtuk fokozni a nyomást, a hozzáállás, az elszántság, a győzelemre való törekvés megvolt, csak egy picit türelmetlenek voltunk, nem azokon a területeken támadtuk meg az ellenfelet, ahol meg kellett volna. Tipikusan az a meccs volt, amikor egy kicsivel kevesebb kapkodással, türelmesebb futballal több helyzetet, gólt lehetett volna elérni.

Amint azt a tréner a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: pénzbüntetést kapott a védő, Lipták Zoltán azért, mert a játékvezetőnél hevesen reklamált (ami meg van tiltva), s ezzel felesleges sárga lapot gyűjtött be a 92. percben, de maga a szakember is befizetett egy bizonyos összeget a közös kasszába, mert ő is foglalkozott a partjelzővel a találkozó egy időszakában.


DVTK vs. Bp. Honvéd - Ön mit tippel a mérkőzésre?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Motivált közösség

A volt szövetségi kapitánynak első hazai bajnoki találkozója lesz a mostani a kispadon, ezzel kapcsolatban, kérdésünkre ezeket mondta:

– Jó néhány évtizede vagyok a pályán, de az adrenalin minden egyes mérkőzésen felszökik, nemcsak a játékosban, hanem az edzőben is, és ez így helyénvaló, nem lehet 48-as pulzussal se pályára lépni, se irányítani a kispadról – tette hozzá Egervári Sándor. – Szeretném, ha emlékezetes meccs lenne a szombati és pozitívan emlékezhetne vissza mindenki erre az első diósgyőri fellépésemre. A közösségünk motivált, remélem, ezt a pályán is meg tudjuk jeleníteni, nem csak az edzésen vagy az öltözőben a fogadkozással.

A vendég Honvédnak jelenleg 24 pontja van, a DVTK-nak 20, így egy ki-ki mérkőzéssel lehet számolni.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az értelmes vállalkozásokból, nem a túlvállalkozásokból, nekünk kell többet felvonultatnunk, s ha ez így lesz, akkor nem marad el a siker – fogalmazott a vezetőedző. – A talaj minőségéből adódóan harcos mérkőzésre számítok, meglehetősen mély a pálya, amelyik csapat jobban fog hozzá alkalmazkodni, az előnyt fog tudni kicsikarni magának. Fegyelmezett, erőszakos futballt játszó Honvédot látunk vendégül, amely biztosan meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Reménykedem, hogy ezen a hazai mérkőzésen – különösképpen nagyszerű közönségünkkel együtt – képesek leszünk itthon tartani a három pontot, ami a továbbiakra nézve fontos lenne. Bízom abban, hogy a támadóharmadban képesek leszünk olyan váratlan megoldásokra, amelyekkel több hibára tudjuk késztetni ellenfelünket. Érvényre kell juttatnunk az erő- és magassági fölényünket, az agresszivitást, hogy egy oroszlánbarlanggá formálódjon a diósgyőri pálya.

Kifelé tekinget

A két partvonalon kívül lévő légiósról, Miroslav Grumicról és Senad Husicról is megkérdeztük a szakmai munka irányítóját, felvetve azt, hogy ők már „soha” nem fognak lehetőséget kapni?

– Husic NB III-as edzéseken is hol jelen van, hol nincs, ő nagyon kifelé tekinget a klubból – válaszolta Egervári Sándor. – Grumicnak kisebb sérülései vannak, jelenleg ő is az NB III kötelékébe tartozik, de mivel igazolt játékosa a klubnak, olyat ne jelentsünk ki, hogy soha… Az a fajta MLSZ-szabály, amely a légiósok számának a csökkentésére vonatkozik, nálunk is egy fontos szempont.

– Molnár István –További hírek a Sport kategóriából


hirdetés


hirdet�s