Friss hírek

2010.02.28. 17:43

Plüssjáték-esõ a Magyar Kupa döntõjén

<p>Több volt a játék, mint a játékos a vasárnapi nõi kézilabda magyar kupadöntõ elõtt a pályán. A szurkolók több száz plüssfigurát hoztak magukkal, hogy a Gyõri Audi ETO KC kezdeményezéséhez csatlakozva a gyõri kórház gyerekosztályának ajándékozzák azokat. Az ETO-Ferencváros mérkõzés kezdetén a lelátóról dobálták a pályára a játékokat. 18 zsák telt meg a felajánlott plüssfigurákkal.</p>

Plüssjáték-esõ hullott a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõje elõtt a gyõri pályára. Annyi figura gyûlt össze, hogy még a játékosoknak is segíteniük kellett összeszedni. 18 zsák telt meg a játékokkal. Ezeket a gyõri kórház javára ajánlották fel az akciót kezdeményezõ gyõri kézilabdás lányok. A játékokat jövõ héten juttatják el a kórházba.

A gyõri kórházban a Lurkó Alapítvány három játszóházat alakított ki a beteg gyerekeknek, ahol önkénteseik foglalkoznak a kicsikkel. A játékokat eddig is nagyrészt felajánlásokból gyûjtötték össze, vagy az alapítvány munkatársai vitték be azokat. Az alapítvány elnöke, Zajovicsné Vizer Bernadett elmondta: az itt ápolt gyerekeknek egy-egy vérvétel után fájdalomdíjat szoktak adni. Eddig ez egy matrica volt, mostantól azonban már plüssjátékot kapnak majd a kicsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!