Sport

2015.04.24. 22:40

FTC vs. DVTK - Nem csak a Ferencváros a téma Diósgyőrben

Az FTC – DVTK labdarúgó bajnokin akár két sorozat is megszakadhatna.

Az FTC – DVTK labdarúgó bajnokin akár két sorozat is megszakadhatna.A labdarúgó NB I 25. fordulójában szombaton 14.00-tól Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a fővárosban, a zöld-fehérek új stadionjában először lép pályára a vasgyári csapat. Utóbbiak a fordítottját teszik annak az idén, amit az évad kezdetekor, ugyanis akkor 7 meccsen át veretlenek maradtak, 2015-ben viszont az eddig lejátszott 7 bajnokin még nem sikerült nyerniük. A piros-fehér gárda az egyetlen olyan együttes az élvonal 16 csapatos mezőnyében, akik ebben az esztendőben még egy meccset sem nyertek (lásd keretes cikkünkben a tabellát), és ha kapaszkodót kell keresni egy ilyen negatív sorozatban, az legfeljebb az lehet, hogy a négy vereségük mindegyike csak egygólos volt. Viszont mostani ellenfelük, a Ferencváros az idén még veretlen, hat győzelmük mellett csupán egyszer ikszeltek (a Nyíregyháza vendégeként) és mindössze egy gólt kaptak ebben az évben (a Puskás otthonában). Az eltérő eredménysorok között azért az is ott van, hogy a Diósgyőr több olyan csapattal játszott, akik tavaszi eredményeik alapján a 8 között vannak (5 és 2 az arány), ezzel szemben a Ferencvárosnál ez éppen fordított (2 meccset nyertek a tavaszi első nyolcban lévő csapat ellen, és 5 bajnokit azok ellen, akik az idei eredményeik alapján a mezőny második felében vannak).

A Ferencvárosi TC a 14 forduló óta veretlen, legutóbb a 10. körben, 2014. október 4-én éppen a Diósgyőrtől kaptak ki (2-1-re), ami akkor azt jelentette, hogy 33 év után sikerült legyőzniük a piros-fehéreknek a fővárosi zöld-fehéreket bajnoki meccsen Diósgyőrben.

Borulhat-e?

A kérdés az, hogy borulhat-e a zöld-fehérek győzelmét ,,ígérő”, sejtető papírforma, és ha igen, akkor mitől.

– Szívvel, fejjel kell megmutatni, hogy mi is vagyunk, és, hogy ők sem tartoznak a csoda kategóriába, nekik is vannak gyenge pontjaik. Ha csak a futballal foglalkozunk, lehet keresnivalónk. Jobb, esélyesebb csapat a Fradi, de volt már olyan meccs, amikor egy kevésbé esélyesnek tartott együttes motiváltan játszott, és ebből jól jött ki – mondta Sivic Tomislav, a DVTK szakvezetője, és a várakozásiról szólva így fogalmazott: – Biztosan jó meccs lesz, mert az FTC hatalmas szériában van, de minden sorozatnak van eleje, és vége, és nekünk is van egy szériánk, mi pedig azt várjuk, hogy mikor lesz vége.

A diósgyőri szakvezető elmondása szerint több játékosa is kisebb nagyobb gondokkal küszködik: Alvesnek combizom szakadása van, Husicnak a lágyékával van gondja, Takács T. és Griffiths bokasérüléssel bajlódik, Okukának a vádlija fáj, Antalnak a térde, Kovács G. pedig korábbi sérülése miatt még mindig nem tudja vállalni a játékot. Az ex-FTC-s Jennerről is szó esett, róla azt mondta Sivic edző, hogy a meccs előtt dönti el, hogy kezdőként kap-e lehetőséget, esetleg cserként, mert bár jó futballistának tartja, de nincs olyan állapotban, hogy 90 percet végig tudjon játszani.

Ez összesen hét plusz egy játékos, és ha a többségük nem tud szerepelni, akkor meglehetősen szűkös keretből gazdálkodhat, és talán ilyen összeállításban játszhat a DVTK: Rados – Eperjesi, Szalai, Egerszegi Németh M. – Krstic, Koman – Marjanovic, Grumic, Gosztonyi – Bacsa.


[poll id="908"]


Szerződésről (is)

Az FTC meccs előtti sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban is kapott kérdést Sivic Tomislav, hogy miért nem folytat(hat)ja a munkát Diósgyőrben? (Mint ismert: a szakvezető idény végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klubvezetés.)

– A vezetőknek kell feltenni ezt a kérdést, az opció náluk van, én leírtam a gondolataimat, pluszban megcsináltam egy filmet, amihez majd mindenki hozzáteheti a véleményét – mondta Sivic Tomislav majd a sajtótájékoztató végén meghívta az újságírókat, hogy a csapattal együtt nézzék meg az említett filmet (erről keretes írásunkban olvashatnak), továbbá azt is jelezte, hogy a szezon végén tart egy sajtótájékoztatót, amelyre sok embert meghív majd, és ezen kifejti gondolatait.

Egy kis ,,ízelítő” is elhangozott ebből, amikor az idei szereplés került szóba.

– Tudatosan meg van ez csinálva, ez volt a terv. A vezetők kinek fognak felelni? Megvan a bűnös. De nem csak nekem csinálták a kárt. Ez volt a terv, hogy lejárassanak engem, most kapunk egy ötöst, aztán betesznek minden szektorba két embert, hogy amit akartak kiabálni az emberek, azt ne lehessen – mondta a szakvezető, majd amikor szóba került a szerződésének a nem meghosszabbítása, így reagált: – Ez már januárban látszódott, a tulajdonosnak lett volna rá lehetősége, hogy találjon 10 percet, hogy leüljön beszélgetni. Ha üzletemberek, akkor értenek a szakmához, és azt kellett volna mondani, hogy ez a koncepció, hogy nem fér bele ez és ez. Nincs semmi baj ezzel, és akkor már télen elválhattunk volna.


Lement a film

A DVTK péntek délutáni, edzése előtt a játékosok videóztak egy kicsit, az újságírók társaságában. Előbb a múlt heti Videoton elleni meccs képei kerültek elő, döntő többségében azok, amikor támadásban egy picivel jobb, kézenfekvőbb, eredményesebbnek tűnő megoldásokat kellett volna választaniuk a diósgyőrieknek. A pár perces elemzés után, a múltat összefoglaló képsorok következtek, az Európa Liga meccsek diósgyőri góljai, a Ferencváros elleni bajnokik DVTK találatai, a Ligakupa döntő, az Újpest elleni Magyar Kupa döntő piros-fehér örömpillanatai. A pozitív filmkockák megtekintése után indult tréningezni a csapat, csak remélni lehet, hogy a nagy mennyiségű töltet egy része célba ért, a játékosokat is megtalálta.


Meccsváró (és más): Gosztonyi András

Gosztonyi András, a DVTK középpályása is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki így fogalmazott a meccsel kapcsolatban: ,,Az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel lépünk pályára, az nem lehet kérdés, hogy minden megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el”.

A középpályás az öltözői hangulatról is szót ejtett: ,,Nyilván nem jó, mindenki nyerni szeretne, és ez szül feszültségeket, a nyeretlenség bosszantja az egész társaságot, remélem, hogy ez átfordul. Mert sosem játszottunk olyan meccset, amikor lefociztak volna minket. Tavasszal Szombathelyen vezető gólunk után volt két nagy ziccerünk, ami kimaradt. Kecskeméten, visszafújták a 11-est, a Pécs ellen vezettünk két találattal és kaptunk két szerencsétlen gólt. Ez sok kicsi, ebből jön ki a nagy egész, ez szüli a fezsültséget. Nem tudom elképzelni, hogy mi jöhet még ehhez.”

A középpályás szerződésének meghosszabbítása is szóba került, azt mondta, hogy egyszer tárgyaltak erről, két hete, és azt kérték tőle, hogy legyen ,,rugalmas”, de konkrétumokról nem tudott beszámolni, majd azt is megjegyezte, hogy tudomása szerint 5 játékosnak lejár a szerződése. Gosztonyi András a csapat vezetőedzőjének nem marasztalását is véleményezte. Úgy nyilatkozott, hogy nem lehet olyat csinálni, hogy szezon közben kirúgnak egy edzőt, úgy, hogy nyártól nem lesz itt, mert így aztán a szakvezető hiába kéri egy játékostól, hogy fusson többet 15 méterrel, az visszaszólhat neki, hogy nem vagy te nekem senki.


A labdarúgó NB I tavaszi első hét fordulójának tabellája

1. Ferencvárosi TC 7 6 1 - 13-1 19

2. Videoton FC 7 5 2 - 16-3 17

3. Kecskeméti TE 7 4 2 1 11-7 14

4. Debreceni VSC-TEVA 7 4 2 1 6-3 14

5. MTK Budapest 7 4 1 2 10-5 13

6. Paksi FC 7 4 - 3 10-10 12

7. Nyíregyháza SFC 7 3 2 2 7-9 11

8. Pécsi MFC 7 3 2 2 8-7 11

9. Puskás Akadémia FC 7 2 2 3 7-8 8

10. Szombathelyi Haladás 7 2 1 4 7-17 7

11. Győri ETO FC 7 1 3 3 8-11 6

12. Újpest FC 7 1 2 4 7-9 5

13. Budapest Honvéd 7 1 3 3 8-11 5

14. Dunaújváros-PASE 7 1 1 5 5-9 4

15. Lombard Pápa TFC 7 1 1 5 3-12 4

16. Diósgyőri VTK 7 - 3 4 7-11 3


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!