DVTK vs. BEAC – Bőven belefértek a meccsbe López edző próbálgatásai

Akt.:
Horváth B.-ék játszi könnyedséggel nyertek
Horváth B.-ék játszi könnyedséggel nyertek - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A női kosárlabda NB I 3. fordulójában hazai pályán játszott csütörtökön az Aluinvent-DVTK.

Az egykori kiváló játékossal, Balogh Judittal a kispadon érkeztek a fővárosi vendégek, akiknél volt egy régebben Diósgyőrben is megfordult kosaras, Reiner Dóra. Két perc alatt egy kosár született (hazai), majd a második duplát is Brewer szerezte. A légiósé volt az első hét egység, amit Horti toldott meg (9-2). A magas emberek hozták magukat, de Horti helyett jött a pályára Jovanovic. Az ELTE nem nagyon tudott mit kezdeni a miskolciak védekezésével, nem volt meglepő, hogy „homályt” is dobtak (15-3). López edző bátran cserélhetett, variálhatott, jöhetett Szécsi is, Likhtarovich is, miközben a vendégek időt kértek. Jovanovic is nyugodtan fordulhatott be a látogatók palánkja alatt, a BEAC csupán büntetőkből tudott pontokat csipegetni. A diósgyőriek mestere az eredményre ügyet sem vetett, folyamatosan adta a tanácsokat, ugyanúgy, mintha rangadó lenne.

Czank és az ötven

A második negyed elején kimaradt pár helyzet, majd ismét módosított a miskolci szakvezető, Bálint és Bach kapta meg a lehetőséget a szereplésre (31-11). Őt követte Szabó P., vagyis bő tizenegy perc alatt mindenki elmondhatta már magáról, hogy beállt az újonc ellen, részben ez is célja volt ennek az összecsapásnak. A nézőknek izgulniuk nem kellett, a tucatnyi diósgyőri ultra énekelgetett, Pál pedig büntetőket hibázott. Gyűltek azért a személyi hibák, valamint támadásbeli rontások sem maradtak el, mindettől függetlenül a DVTK a 18. percben elérte az ötven pontot Czank triplájával (50-18).

Százat nekik

A második félidő elején sem változott semmi (66-23), az volt meglepő, hogy egyszer öt alkalommal próbálkozhattak gólszerzéssel a vendégek, miután gyenge dobásaik után mindannyiszor hozzájuk került vissza a labda. Horti remek befordulása embere mellett megérdemelte a tapsot, az elvileg könnyebbik része, a megadott plusz büntető viszont kimaradt. Eladott labdákban jeleskedett a DVTK-szinttől messze lévő ELTE, Szécsiék ugyanakkor viszonylag jó százalékban használták a lehetőségeket (78-29). 83-33-nál skandálta először a „Százat nekik!” rigmust a szurkolók egy része, Jovanovicék haladtak is afelé, hogy teljesüljön ezen óhaj.

Az utolsó felvonásban volt, hogy különösebb előkészítés nélkül dobtak a hölgyek, miközben a BEAC öt fault miatt elveszítette legmagasabb emberét, Barnait. López tréner ezúttal is forgatta együttesét, amely Czank hármas kosarával érte el és lépte át a százat a 35. percben (101-39).

A két csapat lehetőségei nem ugyanazok, így reális különbségű hazai siker született, a DVTK önbizalom-növelő győzelmet könyvelhetett el a friss NB I-es ellen.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv:

Aluinvent-DVTK – ELTE-BEAC-Újbuda
110-44 (28-9, 30-11, 27-13, 25-11)

Miskolc, 600 néző: Frányó, Bognár, Jurák.

Aluinvent-DVTK: Czank (15/6), Horváth B. (2), Rasheed (6), Brewer (16/3), Horti (12). Csere: Jovanovic (13), Szécsi (12), Likhtarovich (5), Strange (14/3), Bálint (7/3), Bach (-), Szabó P. (8). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

ELTE-BEAC-Újbuda: Pusztai S. (2), Pál (10), Pusztai P. (2), Bagi (2), Barnai (6). Csere: Süle (12/12), Horváth Sz. (3), Reiner (2), György (-), Király (-), Kádár (5/3), Zana (-). Vezetőedző: Balogh Judit.

Kipontozódott: Barnai a 31. percben.


Miguel del Jesús López Alonso: – Igyekeztünk magas tempót diktálni a mérkőzésen és megvalósítani azt, amit edzéseken gyakorolunk. További sok sikert kívánok a BEAC csapatának.

Balogh Judit: – Próbálunk minden meccsen egy fél lépést megtenni előre, hogy amikor fontos lesz, tavasszal, akkor majd jól tudjunk szerepelni.