boon-sportoldal

2011.10.19. 10:43

Parasznya: Kiesők? Remélik, hogy nem...

A kilencedik bajnokin végre győzni tudtak a parasznyaiak a megyei II. osztály Északi csoportjában.

A kilencedik bajnokin végre győzni tudtak a parasznyaiak a megyei II. osztály Északi csoportjában.,,Megszületett! Ugyan nem kilenc hónapot, de sajnos kilenc hetet várni kellett rá" – nyilatkozta mindezt Szögedi Tamás, a parasznyaiak elnöke a vasárnap lezajlott Beret – Parasznya (1-4) találkozót követően. A Miskolchoz közeli település csapatának nagyon kellet ez a siker, mivel a fordulót megelőzően az utolsó helyen álltak a tabellán, a csoportban egyedüliként nyeretlenül.

– A lefújás után megkönnyebbültünk kicsit – vallotta be a parasznyaiak irányítója. – Természetesen boldogok voltunk, de nem volt nagy közös éneklés az öltözőben, visszafogottan örültünk. Kaptunk most egy visszajelzést, hogy azért nem felejtettünk el nyerni... Az akarás talán ezúttal volt a legnagyobb, és úgy gondoltuk, ha Beretet sem győzzük le, akkor kit fogunk?

Kihasznált helyzetek

Kézenfekvő volt azt a kérdést feltenni Szögedi Tamásnak, hogy mégis mi az oka a jelenlegi gyenge szereplésüknek?

– Idén tavasszal öt, nyáron pedig további két játékosunk igazolt Sajósenyére, ezért újra kellett építeni a csapatot. Utóbbi kettő kulcsember volt, a csatár, Horváth Krisztián a Közép csoport egyik legjobb futballistája, Szikszai Csaba pedig a kapuban volt meghatározó. Nem volt könnyű az utolsó utáni pillanatban kapust szerezni, de megoldottuk... Bár a múlt hét végéig mindössze négy pontot gyűjtöttünk, a meccsek többségén nem nyújtottunk rossz teljesítményt, csak éppen a helyzeteink kihasználatlanok maradtak. A Berettel szemben azonban nem.

Szögedi Tamás elmondta továbbá, az egyesületnél még Dávid János technikai vezetővel, valamint a még aktív labdarúgóval, Király Ottóval dolgozik együtt, míg az ifjúsági gárda tréningjeit Drabon József vezényli.

– Nem túlzás szerintem azt kijelenteni, hogy jó az ifjúsági csapatunk – fogalmazott Szögedi Tamás. – Kilenc mérkőzésükből ezidáig hatot nyertek, egyszer értek el döntetlent, s csak két alkalommal szenvedtek vereséget. Pillanatnyilag nem akarunk hozzájuk nyúlni, de rövid időn belül sor kerülhet erre is.

Az egyik legjobb

A parasznyai klubirányító köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak, amely lehetőségeihez mérten támogatja őket.

– Ha azt a kis pénzt sem kapnánk, még itt sem lennénk... – mondta Szögedi Tamás, aki beszélt a következő meccsről, és az éves célról is: – Szombaton jön hozzánk Mályinka... Jó lenne megint három pontot szerezni, de őket tartom a csoport egyik legjobb csapatának. Szezonbeli helyezés? A rajtot megelőző ligaértekezleten ez a téma már szóba került, akkor és ott nem titkoltam: lehet, mi leszünk az egyik kiesők. Azért remélem, hogy nem így történik...

ÉM-MI


A tények

A parasznyaiak eddigi eredményei: 

 1. forduló (0 pont): Meszes – Parasznya 4-2

2. forduló (0 pont): Parasznya – Szalaszend 1-2

3. forduló (0 pont): Dédestapolcsány – Parasznya 4-2

4. forduló (1 pont): Parasznya – Szendrő 2-2

5. forduló (0 pont): Garadna – Parasznya 3-0

6. forduló (1 pont): Parasznya – Nagybarca 1-1

7. forduló (1 pont): Rudabánya – Parasznya 2-2

8. forduló (1 pont): Parasznya – Varbó 0-0

9. forduló (3 pont): Beret – Parasznya 1-4


Megyénk NB I-es, NB II-es, NB III-as csapatait érintő és a megyei I. és II. osztály tabellái a hétvégi fordulók után.

Labdarúgó megyei II. osztály, Északi csoport. A vasárnapi eredmények.

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában két mérkőzést játszottak szombaton.

Címkék#Parasznya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!