DVTK-verésre készül a Vasas

DVTK-verésre készül a Vasas
Pénteken 19 órától (tv: Duna TV) idegenben lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I 7. fordulójábban: a piros-fehérek az Illovszky-stadionban a Vasassal mérik össze erejüket. A góllövőlista állása

A hét közben Egerben játszott kupamérkőzést Pajkos János együttese, ahol igazából nem kellett megizzadnia Sipekiéknek a továbbjutásért. A hevesi sikert túlértékelni dőreség lenne, már csak azért is, mert az NB III-as EFC és a Vasas (amely jövő szerdán Hatvanban meccsel a legjobb ,,harminckettőért”) nincs azonos tudásszinten, mindenesetre egy győzelem mindig jót tesz, tehet pszichésen. Ami alapja lehet az első bajnoki sikernek: bár a Diósgyőr három vereség után háromszor nem kapott ki, három, döntetlenért járó egységével nem sokra megy, az csupán a kieső, utolsó előtti helyhez elég pillanatnyilag. A fővárosi piros-kékek ezzel szemben a középmezőny elején találhatóak, tíz ponttal; s ami a statisztikájukból kitűnik, hogy a Tatabánya, a Sopron és a Paks is vesztesen hagyta el Fáy utcát. A két alakulat kilenc napja már találkozott ugyanitt, a Liga Kupa kilencven perc sima Vasas-győzelmet hozott, igaz, a miskolciak kétharmadát a tartalékcsapat, illetve az új afrikai futballisták alkották.

Lökést adott

Van egy fiatal labdarúgó a budapestieknél, aki akár piros-fehérben is lehetne… A kazincbarcikai születésű és a KBSC-ben nevelkedő Odrobéna Péter leigazolása korábban felmerült az Andrássy úton, most mégis a Vasasban játszik.
– Jártam Diósgyőrben, amikor Gálhidi György volt a vezetőedző, ám mivel szerződésem volt, a barcikaiak nem engedtek el, amit sajnáltam – nyilatkozta lapunknak 22 esztendős védekező középpályás, aki eddig 20 élvonalbeli találkozón lépett pályára. – Amikor ő Nyíregyházára került, szintén felvetődött a nevem, viszont ugyanebben az időszakban jelentkezett be értem az NB I-es Vasas, s inkább az elsőosztályú angyalföldiek ajánlatát fogadtam el. Fáj a combom, így a pénteki szereplésem kérdéses, ám csereként vélhetően szóhoz jutok. Itthon eddig jól megy a csapatnak, és az is lökést adott, hogy Újpestről elhoztunk egy pontot. Nálunk mindenki úgy számol, hogy legyőzzük a DVTK-t, amelynek eddig nagyon nehéz meccsei voltak.

A forduló további programja

Szombat:
Nyíregyháza – Újpest (16.00),
REAC – Fehérvár (16.30),
Tatabánya – Paks (16.30),
Győr – Sopron (16.30),
Kaposvár – Siófok (19.00).
Vasárnap:
Honvéd – Debrecen (19.00).
Hétfő:
MTK – Zalaegerszeg (18.00).

A Soproni Liga korábbi fordulóinak eredményei és a további sorsolás
A Soproni Liga állása