DVTK: vereség Vácon

Simon Attila
Simon Attila
A labdarúgó Borsodi Liga 24. fordulójában Vácon szenvedett meglepő vereséget a a DVTK: a Duna-partiak emberhátrányban megszerezték idei harmadik győzelmüket, míg a DVTK begyűjtötte a tizedik vereségét a sereghajtó otthonában.  video

90+1. perc: Váci kontra után Szabó V. egyedül törhetett kapura, 15 méterről elcsavarta a labdát Szalma mellett, ám a bőrgolyó a bal oldali kapufáról kipattant.

Három perc hosszabbítás.

89. perc: Kethevoama lövését védte nagy bravúrral Köteles. 

88. perc: Douva 6 méterről bal oldali szöglet után a felső lécre fejelt.

85. perc: Sadjo is begyűjtött egy sárga lapot.

81. perc: Cserélt a DVTK és a Vác is.

77. perc. Teljesen beszorult a VácKethevoama labdája találta meg Douvát, akinek lövése úgy hagyta el a játékteret, hogy még beleért egy hazai játékos. A DVTK szöglete után ismét Douva lőtt, amit ugyancsak szögletre mentettek a váci védők.

74. perc: Sipeki jobb oldali szöglete után ide-oda pattogott a labda a váci ötös vonalának környékén. A laszti ráesett egy fekvő váci játékosra, a diósgyőri játékosok büntetőt reklamáltak, ám Sulyok sípja néma maradt.

70. perc: Gulyás is besárgult reklamálásért, majd Sipeki 17 méterről jobbal lőtt – Köteles ismét nagyott védett.

65. perc: Az emberhátrányban játszó Vác több alkalommal is tiszteletét tette a diósgyőri kapu előterében. Az egyik ilyen melegebb pillanat alkalmával Vén kapott labdát, aki 18 méterről lőtt a jobb kapufa mellé.  

62. perc: Kulcsár próbálkozott a jobb oldalon, ám 14 méteres lövése csúnyán a kapu fölé szállt. 

59. perc: Kethevoama iramdodtt meg a váci térfél közepén, a kaputól 20 méterre felnézett, majd jobbra passzolt a támadást kisérő Douva elé: a diósgyőri csatár némileg kisodródva a kapu fölé lőtt.

55. perc: Sérülés miatt cserélt a Vác.

53. perc: Folyamatosan támad a DVTK: a kérdés az, hogy meddig bírja a váci védelem a rohamokat.

51. perc: Sadjo némileg váratlanul lövésre szánta el magát a váci kaputól 24 méterre; Köteles a középre tartó lövést a mezőnybe öklözte.

46. perc: A DVTK kezdte a második félidőben a játékot. Cserélt a DVTK: Halgas helyére Faggyas állt be.

Szünet.

40. perc: Gulyás jobb oldalról adott középre Rusvay elé, aki 18 méterről óriási bombát ragasztott a diósgyőri kapu bal felső sarkába, 1-0.

38. perc: Bal oldali szöglet után Rusvay csúsztatott kapura, ám Szalma résen volt.

36. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DVTK a váci tizenhatos jobb oldalánál, a kaputól 17 méterre. A labdát Hegedűs jobbal, elemi erővel lőtte a bal kapufára a megdermedt Köteles mellett. 

32. perc: Veszélyesen ugrott fel Kulcsár, ám tisztáztak a vendég védők.

25. perc: Douvával nem tudtak mit kezdeni a hazai védők, akit elsodort Thomas a büntető területen belül. A játékvezető 11-est ítélt a DVTK javára és kiállította a védőt. A 11-es pontra Hegedűs tette le a labdát, majd rosszul kivitelezett lövése a jobb kapufa mellé szállt…

17. perc: Kethevoama jó labdát adott Halgas elé, aki nagy helyzetben 13 méterről a jobb alsó kapufa mellé guritott.

14. perc: Az első komolyabb helyzet! Egy visszagurított labdát Palásthy 17 métérreől, kapsából bombázott a diósgyőri kapu fölé.

12. perc: Veszélyes diósgyőri kontra után Köteles mentett Douva elől.

5. perc: Csendesen csordogál a játék, egy picit valamivel a Vác kezdeményezőbb.

3. perc: Hegedűs felvágta Kulcsárt, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgáshoz Vén állt oda, ám a kapu mellé csavarta a labdát.

1. perc: Megkeződött a találkozó, amelyre alig 1000 néző kiváncsi. A vendégszektorban közel 200-300-an éltetik csapatukat, a DVTK-t.

17.00: Sulyok Gergely játékvezetőt köszöntötték a csapatok, hiszen a sípos élete első NB I-es találkozója előtt áll. A DVTK részéről Farkas Gábor technikai vezető egy DVTK mezt adott át a játékvezetőnek. A hazaiak Csank Jánost is köszöntötték, aki a múlt héten 500. alkalommal ült NB I-es meccsen kispadon.

16.41: Lassan szállingóznak a nézők a váci stadionba: a hazaiak a játékoskijáró környéki árnyékos szektort kezdik megtölteni, míg a vendégszektorban egyelőre nem érkeztek meg a diósgyőri ultrák, csak két tucatnyi miskolci szurkoló napfürdőzik.

16.20: Kijött melegíteni a Diósgyőr, majd néhány perccel később a házigazdák is.

15.55: Óriási a rendőri készültség a váci stadionban, amely egyébként egyelőre üres, mindössze néhány hazai drukker sütkérezik a napsütésben.

A találkozó 17 órakor kezdődik.

A Diósgyőr-szurkolók egy része már megérkezett a városba.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó Borsodi Liga, 24. forduló:

Dunakanyar-Vác – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Vác, 900 néző, Jv: Sulyok (Tompos, Erős) 
Vác: Köteles – Makrai, Kovács P., Geovanni, Thomas – Rusvay, Gulyás, Vén, Marcello -  Kulcsár, Palásthy. Megbízott edző: Nagy Tibor
DVTK: Szalma – Farkas V., Hegedűs, Rubint – Halgas, Sipeki, Vitelki, Kethevoama, Sadjo – Douva, Simon A. Vezetőedző: Csank János

Csere: Palásthy helyett Farkas a 28., Halgas helyett Faggyas a 46., Marcello helyett Szabó V. az 55., Kulcsár helyett Lázár a 81., Rubint helyett Huszák a 81. percben.
Gólszerző: Rusvay (1-0) a 40. percben. 
Sárga lap: Hegedűs a 3., Makrai a 10., Geovanni a 66., Gulyás a 70., Sadjo a 85. percben.
Piros lap: Thomas a 24. percben.