DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Arany helyett csak a meccsre

Akt.:
DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Arany helyett csak a meccsre
DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Arany helyett csak a meccsre
A női futsal bajnoki döntő második mérkőzését vasárnap 17 órától idegenben játssza a miskolci csapat.

Az idei finálé két résztvevője a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont, illetve a Tolna-Mözsi FSE; az egyik fél három sikeréig tartó párharcban a borsodi hölgyek 1-0-ra vezetnek, miután az április 30-i első összecsapáson 4-1-re nyertek.

– Remélem, hogy azokból a lányokból, akik a moszkvai tornán voltak, nem vett ki sokat a három találkozó, valamint az utazás sem, és vasárnapra kipihentek lesznek – jelezte Sárréti Géza, a Vénusz edzője. – Az itthon maradottakkal keményen dolgoztunk, amire szükség is volt, mert nehéz összecsapás lesz a tolnai. Arra nem számítok, hogy ellenfelünk kinyílik az elejétől fogva és ránk jön, de náluk is jó szurkolótábor van, ezért mindent meg fognak tenni azért, hogy egyenlítsenek a csatában. Fontos lenne, hogy mi érjük el az első találatot, mert akkor csinálhatnánk a saját játékunkat.

Hogy közel vagyunk az aranyéremhez? Ezzel pillanatnyilag nem érdemes, és nem is kell foglalkozni, jelenleg csakis az előttünk lévő mérkőzés a fontos, az, hogy kétszer húsz percig koncentráljunk.

A klubtól kapott információk szerint vasárnap a csapat egy ötven fős busszal utazik Tolnára, amelyen drukkerek is lesznek, így nem marad buzdítás nélkül a Vénusz.

Május 27-én a harmadik?

Amennyiben Csepregiék ismét győznek, pusztán egy sikerre lesznek a bajnoki aranyéremtől. Korábban úgy kalkuláltak a klubnál, hogy a harmadik összecsapást az Egyetemi Körcsarnokban rendezik meg a jövő hét végén, azért ott, mert a városi sportcsarnok akkor foglalt, Baranta Világkupának a helyszíne.

– Tolnai sikerünk esetén bajnokavató lehetne a következő összecsapás, és azt szeretnénk, ha az olyan helyen lenne, és olyan időpontban, ahol és amikor a legtöbb néző láthatja – mondta lapunknak Juhász Viktor elnök. – Sajnos, a körcsarnokban csak mintegy 300 néző fér el, így egyeztetések után május 27-et, vasárnapot jelöltük meg a harmadik mérkőzés időpontjaként, 17 órás kezdést és a városi sportcsarnokot. Egy bizonytalansági tényező akad még, az, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapata mikor fogadja a Vasast az utolsó fordulóban. Ha szombaton, május 26-án, akkor vélhetően már nem változtatunk.


Moszkvában

A magyar válogatott a napokban Oroszországban, Moszkvában vett részt egy nemzetközi tornán, három ,,vénuszos” lánnyal (Csepregi Gabriella, Újvári Krisztina, Bernáth Csilla) a soraiban. Az eredményeik: Portugália – Magyarország 5-0 (3-0). Oroszország – Magyarország 4-0 (2-0). Magyarország – Irán 3-3 (1-1). Magyar gólszerzők: Üveges, Csepregi, Varga. A torna végeredménye: 1. Portugália, 2. Oroszország, 3. Irán, 4. Magyarország.Sporthírek