Friss hírek

2008.10.04. 08:01

Civilek takarítják ma a Mátrát

<p>Törött étkészletet, autógumit, elhasznált nadrágpelenkát, sőt kidobott hűtőgépet, fotelt és heverőt is találtak már a Mátra takarítása közben a Kékes Turista Egyesület tagjai, akik szombat délelőtt ismét 13 túraútvonal megtisztítására indulnak - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Juhászné Hartman Márta, a Kékes Turista Egyesület egyik szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: Civil szervezetük tizenötödik alkalommal lát hozzá a turisták, illetve a hétvégi ház-tulajdonosok szemetének összegyűjtéséhez. Az erdei takarítási akció az egyesület szerint eredményes, évről-évre több az önkéntesük. Előfordult már, hogy egy-egy ilyen túrán százan gyűjtötték a szemetet és ennek köszönhetően egyre tisztább a Mátra.

A szemétszedő túra Gyöngyösről, a gimnázium elől szombaton reggel nyolckor indul és 13 túraútvonalat bejárva Mátrafüreden, a patakparton fejezőik be, ahol konténerekbe rakják az erdőkben szétdobált holmikat. A szemétszedőket itt meleg étellel várják. Az erdei takarítók az akció végén egy kitűzőt kapnak a Kékes Turista Egyesülettől - tette hozzá Juhászné Hartman Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!